fbpx

Umro producent Karlo Ponti suprug Sofije Loren

RIM, 10. decembra 2007. (Beta) - Italijanski filmski producent Karlo Ponti (Carlo), suprug Sofije Loren (Sophia), umro je prošle noći u bolnici u Švajcarskoj u 95. godini, javile su danas svetske agencije.

Ponti je hospitalizovan pre 10 dana, zbog komplikacija od bolesti disajnih organa, navela je porodica.

Radio je sa nizom najpoznatijih reditelja, kao što su Federiko Felini (Federico Fellini), Žan-Lik Godar (Jean-Luc Godard) i Dejvid Lin (David Lean).

Tokom karijere koja je trajala 50 godina, bio je producent više od 260 filmova Godine 1965. bio je nominovan za Oskara za produkciju filma "Doktor Živago".

Rođen u Milanu 1912, Ponti je završio pravo i radio kao advokat, pre nego što je počeo da se bavi produkcijom filmova, a u tom biznisu je upoznao i Sofiju Loren koja je u to vreme bila tinejdžetrka.

U to vreme je bio oženjen, a Sofija Loren je bila mlađa od njega skoro 25 godina. Njih dvoje su pokušali da vezu drže u tajnosoti uprkos interesovanja medija, a Pontijevi advokati su otišli u Meksiko da dobiju razvod.

Slavni filmski par se venčao, preko zastupnika, 1957. u Meksiku, a zbog odlučnog protivljenja katoličke crkve, preselio se u Švajcarsku. Imaju dva sina, Karla mlađeg i Eduarda.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.