Nema krize u Partizanu, osim rezultatske

BEOGRAD 6. oktobra 2009. (Beta) - Predsednik Partizana Dragan Đurić istakao je da u upravi tog fudbalskog kluba nema nesporazuma, već da je kriza samo rezultatska, što je prema njegovim rečima i normalno posle dve i po godine dominacije u Srbiji.

Đurić je posle sednice Upravnog odbora kluba, na kome su prihvaćene ostavke dosadašnjih članova tog tela Zorana Mirkovića i Gordana Petrića, naglasio i da se nije raspravljalo o poverenju sportskom direktoru Ivanu Tomiću o čemu su mnogi mediji spekulisali.

Predsednik "crno-belih" je na konferenciji za novinare ocenio i da su ostavke Mirkovića i Petrića bile lične prirode, iako izazvane neslaganjem uprave u tri slučaja.

Prvi je bio zahtev Mirkovića i Petrića da se bivšem treneru Slaviši Jokanoviću ponudi novi, trogodišnji ugovor.

Drugi je bio da se upravo zbog kritika na račun Jokanovića smeni član Upravnog odbora Dragoljub Vukadinović, a treći da se proslavljeni fudbaler Partizana Predrag Mijatović vrati u klub u ulozi savetnika predsednika.

"U slučaju Jokanovića i Vukadinovića odluku nisam mogao da donesem sam, već ceo Upravni odbor, koji je bio protiv toga i ne vidim tu problem. Jokanović je dete Partizana bez obzira na sve, dok je Vukadinović mnogo učinio za klub, posle odlaska (bivšeg predsednika Nenada) Popovića sam je sve vodio šest meseci", kazao je Đurić.

"O Mijatoviću je trebalo da raspravljamo na jednom od sastanaka UO, ali pod tačkom razno. Svi smo se složili da on to ne zaslužuje, već da treba da bude posebna tema na nekom sledećem sastanku, da bude na dnevnom redu. Pa, ja o Mijatoviću imam najbolje mišljenje i vrlo sam se obradovao kad sam čuo za tu mogućnost", dodao je.

Đurić je istakao da klub nema organizacionih problema i taj stav potkrepio tvrdnjom da će Partizan ovu godinu završiti sa između 400.000 i 500.000 evra u plusu.

Petrić i Mirković će već sledeće nedelje biti zamenjeni novim članovima UO, ali Đurić nije želo da imenuje kandidate. Samo je rekao da mediji nisu pogodili ime nijednog budućeg člana.

Rezultatska kriza tako je, prema rečima Đurića, jedini problem Partizana, zbog čega će sportski direktor Tomić i trener Goran Stevanović, koji je početkom septembra nasledio Jokanovića, sutra članovima klupskog rukovodstva predstaviti analizu stanja.

"Moj lični utisak je da ne igramo dobro, da igrači ne trče, da su fizički nespremni. Pitanje je, ipak, šta bi bilo da neko drugi rukovodi time, da li bi bilo bolje. Imam potpuno poverenje u Tomića i u stručni štab", rekao je Đurić.

Pogledajte još