Sesarija Evora ponovo u Beogradu

BEOGRAD, 7. oktobra 2009. (Beta) - Pevačica sa afričkih Zelenortskih Ostrva Sesarija Evora posle dve godine ponovo je nastupila pred beogradskom publiku u utorak uveče u ispunjenoj Velikoj dvorani Sava centra.

Evora, koja je nekoliko puta prethodnih godina nastupala u Beogradu, kao i u Novom Sadu 2007. godine, u utorak je ponovo pokazala da je u Srbiji stekla odanu publiku privukavši oko 3.700 posetilaca u maksimalno ispunjen Sava centar, za koncert koji je posle preko sat i po vremena završio uz jedan bis.

Publika je ustala iz udobnih fotelja Sava centra i višeminutnim aplauzima ispratila sa pozornice Evoru koja je koncert okončala u velikom stilu nadahnutim izvođenjem klasika "Besame Mućo" i hita "Sangue Berona".

Evora je rođena na ostrvu Sao Visente koji pripada Kap Verdeu, i proslavila je svoju malu zemlju decenijama se boreći za nju svojim pesmama i nastupima. Pre pet godina osvojila je muzičku nagradu "Gremi" za najbolji etno album.

Prvi album "La Diva Aux Pieds Nus" snimila je 1988. godine, a na pozornici obično nastupa bez cipela u znak podrške sirotinji i beskućnicima sa Kap Verdea, pogođenog trgovinom robljem, izolacijom i emigracijom.

Pogledajte još