STEFAN PARALIZOVAN NAKON BRUTALNOG NAPADA: Od batina nož nisam ni osetio!

„Ali ožiljci na duši i sećanje na taj događaj neće izbledeti nikada. Ne mogu da zamislim sebe u invalidskim kolicima i ne znam kako ću to da podnesem.”

Ovim rečima počinje ispovest Stefan Stanković (23) iz Niša koga je bez ikakvog povoda 22. novembra, pola časa posle ponoći, pretukla grupa huligana.

- Stalno mi se u snu vrti ta slika. Sećam se da su trojica napadača naletela na mene i da su me udarcima bacili na zemlju. Toliko su me šutirali i udarali, da nisam ni osetio ubode nožem. Shvatio sam da ne mogu da se pomerim, a zadnje čega se sećam su reči policajca: “Zovite brzo Hitnu pomoć, izboden je.” Nekoliko uboda oštetilo je unutrašnje vitalne organe - poverava se Stefan.

Bez ikakvog povoda Šestorica huligana napala su bez ikakvog povoda Stefana pola sata iza ponoći, na uglu Bulevara Zorana Đinđića i Sremske ulice u Nišu, dok je pričao sa drugom.

Nesrećni mladić je uboden čak osam puta u telo. Iako najplići, ubod u kičmu ostavio je najstrašnije posledice: zbog presečene kičmene moždine, Stefan Stanković ne oseća noge i ne može da se kreće.

- Lekari su mi predočili da postoje eventualne operacije, koje se rade u inostranstvu. Biću spreman na sve ako mi finansije to dozvole. Ali, pošto radi samo majka, nećemo imati dovoljno novca ni za lečenje u našim banjama i lekove koji su jako skupi, da ne govorim o lečenju u inostranstvu - jada se Stefan.

Neprekidno uz nepokretnog Stefana bdije njegov brat Saša. Iako sa suprugom i troje male dece živi u drugom delu Niša, trudi se da što više vremena provodi uz brata.

8 puta je nožem ubo Stefana jedan od napadača. Policija sumnja da je to učinio Nišlija G. R. koji je poslednji uhapšen.

- Ne viđam svoju porodicu danima, jer sam 24 časa pored brata. To mi teško pada, ali tako mora da bude jer je mom mlađem bratu neophodna moja pomoć u svakom trenutku. Veoma mi je teško da poverujem u to što su mi lekari rekli, učiniću sve da mu bude bolje. I verovaću da će moj Stefan jednoga dana ponovo stati na noge - veli Saša.

Policija je 10. decembra u Subotici, posle dvonedeljnog skrivanja, uhapsila Nišliju G. R. (21) koji se sumnjiči da je Stefana izbo nožem. Zbog učestvovanja u tuči 28. novembra uhapšeni su A. T. (18), S. D. (26), M. R. (26) i U. K. (21), kao i jedan maloletnik, koji se takođe sumnjiče za teško ubistvo u pokušaju.

Apel za pomoć
Stefanu predstoji duga rehabilitacija. Šansu za oporavak vide u lečenju u inostranstvu.
- Apelovaćemo na sve ljude koji su u mogućnosti da nam izađu u susret što se tiče finansijske pomoći jer prihode ima jedino moja majka, a oni su niski i nedovoljni za lečenje - kaže Saša i dodaje da pomoć za Stefana ljudi dobre volje mogu da uplate na dinarski račun 105-0000402308232-64 ili na devizni 105023054114599439 takođe kod AIK banke.

Nadlanu / izvor: Blic

Pogledajte još