7 mitova o zdravlju koji će vas nasmejati!

Trening niskog intenziteta sagoreva najviše "masnih" kalorija
Čak i da trening niskog intenziteta sagoreva više masti i ugljenih hidrata, visoko intenzivne vežbe sagorevaju više kalorija, uključujući i masti.

Da li su žuta (braon) jaja stvarno zdravija od belih?

Kada se radi o testenini, brašnu, hlebu, pirinču – nutricionisti preporučuju smeđe (braon) varijante ovih namirnica. Ali kada otvorite karton jaja, ovo nutricionističko pravilo ne važi. Braon i bela jaja su potpuno ista, barem nutricionistički: sadrže 70 kalorija, 6 grama proteina i istu količinu B vitamina.

Da li vam je stvarno potrebna krema za sunčanje u toku zime?

Zima je, sunca odavno nema, a vi ne možete da se setite kada ste poslednji put obukli nešto osim kaputa. Da li je onda moguće da vam treba krema za sunčanje? Kratko i jasno – da!

Da li vežbanje može da izbriše efekte loših navika u ishrani?

„Vežbam da bih mogao da jedem šta želim“! Da li vam je poznata ova rečenica? Mnogi ljudi misle da ako unesu dodatnih 300 kalorija, mogu da ih odrade vežbanjem i sve će da bude ok, ali to nažalost nije tako.

Da li muškarci stvarno misle na seks svakih 7 sekundi?

Muškarci misle na seks mnogo često (češće nego žene), ali nije naučno dokazano da misle baš na svakih sedam sekundi.

Da li će prekrivanje usana kada kijate da spreči širenje klica?

Svakako je stvar kućnog vaspitanja, ali naučnici sugerišu da ipak neznatan broj klica ostaje u vazduhu, pa budite oprezni.

Da li vas kafa dehidrira?

Kafa je vrsta diuretika i može da izazove gubitak tečnosti u organizmu, ali gubljenje fluida je zanemarljiva. Na kraju krajeva, zar kafa nije voda?

Nadlanu / izvor: menshealth

Pogledajte još