KOBNA IGRA: Mališan sačmarom razneo glavu sestri

Nezapamćena tragedija dogodila se juče oko 16.40 u porodičnoj kući Crnogorac u beogradskom naselju Resnik.
Kako saznajemo, po povratku iz lova Darko Krsmanović (33), zet porodice Crnogorac, ostavio je pušku, koju je uzeo njegov četvorogodišnji sin.
- Darko je došao iz lova s tastom Jovom Crnogorcem. Oni su čistili oružje i ostavili pušku na stolu u prostoriji na spratu kuće, a pritom su zaboravili da izvade patrone. Dečak je u nameri da se poigra uzeo pušku. Povukao je oroz i sačma je pogodila njegovu osmogodišnju sestru direktno u glavu. On je preminula na licu mesta - kaže za Kurir izvor iz istrage.

U prvom trenutku sumnjalo se da je puška opalila kad ju je čistio Darko Krsmanović.
- Međutim, posle izjava članova porodice, utvrđeno je da je mališan sam uzeo pušku. U svakom slučaju, parafinska rukavica će definitivno utvrditi ko je u tom trenutku koristio oružje - kaže naš sagovornik.
Tokom uviđaja sve vreme su se čuli jauci, plač i krici članova ove porodice.
- Bilo je mučno. Svi su u šoku, nisu znali šta ih je snašlo. Dete je ležalo na podu u lokvi krvi s raznetom glavom. Hitna pomoć je samo konstatovala smrt deteta - rekli su nam okupljeni meštani.
Komšije kažu da je porodica Crnogorac došla u Resnik devedesetih godina prošlog veka iz Hrvatske.
- U ovoj kući žive Jovo i Branka Crnogorac, deda i baba dečaka i stradale devojčice. S njima su i zet Darko Krsmanović i ćerka Jelena s decom. U drugoj kući u dvorištu živi njihova starija ćerka Svetlana. Oni imaju još jednu ćerku koja je udata i ima dva sina od osam i četiri godine. Stariji dečak je išao s Helenom u školu - pričaju naši sagovornici i dodaju:
- Jovo Crnogorac (66) imao je fabriku parketa u Kukojevcima i već tri godine je u penziji. Oni su ugledna porodica, dobro su se slagali s komšilukom.
Izvor:kurir

Pogledajte još