Ceo svet gleda: Da li će Niš UBITI 450 pasa iz skloništa?

Saša Pešić u Nišu vodi sklonište za pse u kom nijedan pas nije u kavezu. Spasava pse sa ulica i ne traži ni dinara od gradskih vlasti. Tu je godinama, i plaća sve svoje dažbine. Kad pogledate, videćete da su svi psi srećni, uhranjeni i zdravi.

Lokalna uprava ga je neprijatno iznenadila kad mu je dala dve nedelje da se iseli, a pošto grad nema kapacitete za zbrinjavanje ovolikog broja životinja, to podrazumeva da ostavi 450 pasa, koje će grad potom eutanazirati.

Ova odluka nije šokirala samo Sašu, niti samo Niš. Poruke podrške već danima pristižu iz celog sveta!

Otvoreno pismo gradonačelniku Niša u kom su objasnili u kakvom se stanju nalaze psi iz azila poslali su Saša Pešić, Udruženje za zaštitu životinja Niš, udruženje “Zoo planet”, Fondacija za zaštitu životinja u Srbiji “FAPS” i Udruženje “Pseća sreća”, a u njemu stoji:

- Grad Niš i službe lokalne samouprave jesu odgovorne za rešavanje problema napuštenih pasa i mačaka, ali on je i jedini odgovoran za takvo stanje u vezi napuštenih životinja na njegovoj teritoriji. One koje se trenutno nalaze u vlasništvu i pod patronatom Udruženja za zaštitu životinja Niš primarno su napuštene, a Udruženje njihovim zbrinjivanjem vrši posao Grada i to bez korišćenja njegovih sredstava i zbog toga ga Grad kažnjava. Ovu odluku Grada smatramo skandaloznom.

Mnogi psi koji se trenutno nalaze u azilu su pre dolaska u njega bili zlostavljani, uplašeni, gladni, bolesni i iznemogli, a zahvaljujući Saši i njegovoj brizi o njima, oni su sada srećne, izlečene, vakcinisane i čipovane životinje.

Ukoliko želite da pomognete ovim kucama, možete potpisati peticiju na ovom linku, a na internetu su takođe ljudi širom sveta pokrenuli akciju u kojoj se slikaju sa listom papira na kom piše “Save Sasha’s Dogs! The WORLD is Watching!“.

(old_image)

Nadlanu

Pogledajte još