SVI SE PITAJU ODAKLE JOJ? Ivana se ubila smrtonosnom dozom "propofola"!

Ivana Bakić Bodrožić (31), čije je beživotno telo pronađeno u četvrtak u hotelskoj sobi 326, u beogradskom hotelu “Hajat”, ubrizgala je sebi duplu dozu anestetika “propofola”.

Ova hemikalija može da se nađe samo u klinikama i doktori je zadužuju pred operacije, pa je očigledno da je neko “ispod ruke” prodao Ivani ovaj anestetik. Koliko je on opasan, govori i podatak da se koristi u SAD kao jedan od tri ključna sastojka pri egzekucijama osuđenih na smrtnu kaznu!

Izvor blizak istrazi naveo je da su pored Ivaninog tela pronađena dva šprica, a braunila joj je bila zabodena u ruci. Obdukcijom je utvrđeno da je sebi ubrizgala duplu dozu “propofola” i da je u pitanju samoubistvo.

- Do sada je nekoliko puta prijavljena zloupotreba ovog leka od strane zdravstvenih radnika. Utvrdićemo da li je to i ovaj put bio slučaj. Bilo je slučajeva da neko “ispod žita” prosledi “propofol” napolje, ali do sada se nije desilo da je neko njime izvršio samoubistvo – rekao je izvor iz istrage.

“Propofol” je intravenski sedativ hipnotik koji sme, samo i isključivo, da se primi u bolnici od strane anesteziologa ili u jedinici intenzivne nege, piše “Informer”. Ne može da se kupi u apotekama, čak ni uz recept.

Izvor: telegraf/informer

Pogledajte još