Još tri dana VELIKE ILUZIJE

Posetioce će na dan zatvaranja od 17.00 časova kroz izložbu voditi autori: Momo Cvijović, muzejski savetnik MIJ i Marija Đorgović, kustoskinja MIJ.

Kompletan ambijent, kao i prikazivanje izložbe u večernjim časovima, stvaraju utisak odlaska u bioskop, što je koncept zabave koji polako izumire i odlazi u istoriju. Velika iluzija paralelno prati dva nivoa ’realnosti’: sa jedne strane projekat sledi impresivnu listu 8.801 filma, dok sa druge pruža uvid u snimanje dokumentarnog filma Tito – Zapisi filmskog snimatelja, Žorža Skrigina
Projekcije filmova su besplatne, a do kraja izložbe na repertorau su filmovi koje je publika izglasala.

• Utorak, 16. decembar u 18:00 - Sedmorica veličanstvenih (The Magnificent Seven), režija: John Sturges, 1960.

• Sreda, 17. decembar u 18:00 - Ljubav i moda, režija: Radomir Radičević, 1960.

• U četvrtak, 18. decembra u 18:00, poslednjeg dana izložbe, biće prikazan film Tito – Zapisi filmskog snimatelja, Žorža Skrigina, 1971.

U okviru filmskog programa u bioskopskoj sali Muzeja istorije Jugoslavije emitovano je 40 filmova u sedam selekcija, dok je odabir gosta selektora, hrvatskog reditelja Rajka Grlića, specijalna osma selekcija. Selektori filmskog programa su: Rajko Grlić (gost selektor), Aleksandar Erdeljanović, Nedeljko Kovačić, Denis Savatić, Tatomir Toroman, Radovan Cukić, kao i autori izložbe, Marija Đorgović i Momo Cvijović.

Materijal koji je korišćen u postavci izložbe pripada fondu Muzeja istorije Jugoslavije, Jugoslovenskoj kinoteci, Arhivu Jugoslavije i Filmskim novostima i Dunav filmu.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.