NOVI DETALJI U ISTRAZI: Ivana kupila "injekciju smrti" za 50 evra od medicinske sestre!

Medicinska sestra zaposlena u jednoj uglednoj beogradskoj klinici prodala je za 50 evra smrtonosnu dozu anestetika “propofola” Ivi Bakić Bodrožić (31), koji je ona ubrizgala sebi u sobi 326 beogradskog hotela “Hajat”, piše Informer.

Policija je juče privela na informativni razgovor nekoliko medicinskih sestara, a jedna od njih se tereti da, možda i nesvesno, pomogla Ivi da se ubije.

Iva Bakić Bodrožić je, naime, preko braunile ubrizgala sebi u venu duplu dozu “propofola”, do koga legalno mogu da dođu samo lekari pred operacije u klinikama. Kako se saznaje, Iva je kobnog dana, u sredu po podne, doputovala iz Beča u Beograd i prijavila se u “Hajat”, gde je uzela sobu 326.

- Ubrzo nakon što se smestila napustila je hotel i negde u gradu se sastala sa medicinskom sestrom kojoj je dala 50 evra za dve doze anestetika – kaže izvor Informera.

Kako kaže, sumnja se da je medicinska sestra ukrala “propofol” na klinici na kojoj radi i prodala ga nesrećnoj devojci. Na osnovu snimaka “Hajatovih” sigurnosnih kamera, Iva se vratila u hotelsku sobu tačno u 21.10.

- Kamere nisu zabeležile da je te noći bilo ko dolazio u njenu sobu. Procenjuje se da je Iva posle 22 sata ubrizgala “propofol” u venu, a smrt je nastupila negde između jedan i dva sata iza ponoći – kaže izvor.

Ivino beživotno telo pronašla je sutradan sobarica, posle čega su alarmirane policija i Hitna pomoć. Prema nepotvrđenim informacija, policija je tokom uviđaja na Ivinoj ruci pronašla zabodenu braunilu, preko koje je ona sebi ubrizgala smrtonosnu tečnost. Pored leša su bila i dva špica.

“Propofol” je, inače, intravenski sedativ i hipnotik koji može da se primi isključivo u bolnici od strane anesteziologa ili u intezivnoj nezi. Ne može da se kupi u apotekama, ni na recept. Bolnice lagalno nabavljaju ovaj anestetik za oko 2.000 dinara.

Izvor: informer/telegraf.rs

Pogledajte još