Najzabavnija zima: Saznajte šta vam je HBO pripremio za praznike!

HBO gledaoci će zaviriti u čarobne svetove superjunaka u megapremijerama blokbastera „Čudesni Spajdermen 2“ i „Kapetan Amerika: Zimski vojnik“.

Zvezdana glumačka postava (Džordž Kluni, Met Dejmon, Bil Marej, Kejt Blančet, Džon Gudman) će nas odvesti u akcijsku dramu „Operacija: Čuvari nasleđa“, zasnovanu na istinitoj priči o najvećem lovu na blago u istoriji.

Stiže nam i do sada neispričana priča o Diznijevoj poznatoj negativki iz kultnog klasika „Uspavana lepotica“, koju u filmu „Grdana: Zla vila“ oživljava Anđelina Džoli.

Nikako ne propustite vizuelni spektakl „Gravitacija“, nagrađen sa čak šest Oskara i jednim Zlatnim globusom, priču o borbi za život po svaku cenu u beskrajnom i nemilosrdnom carstvu svemira. U glavnim ulogama ćemo gledati Sandru Bulok i Džordža Klunija, a za osvojene nagrade je najviše zaslužan Alfonso Kuaron, reditelj, scenarista, producent i montažer filma.
Oskarom nagrađeni reditelj Piter Džekson predstaviće nam drugi deo najiščekivanije filmske trilogije svih vremena - ekranizaciju romana Hobit, Džeja R.R. Tolkina. „Hobit: Šmaugova pustošenja“ nastavlja da prati avanture Bilba Baginsa na putovanju u društvu Čarobnjaka Gandalfa i trinaest Patuljaka predvođenih Torinom Hrastoštitom u epskoj misiji ponovnog osvajanja Pustogore i vraćanja izgubljenog kraljevstva Erebora.

Iz kreativne radionice renimiranog reditelja Vesa Andersona dolazi nam još jedna filmska poslastica, „Grand Budapest hotel“, koja prati avanture Gustava H, legendarnog nastojnika čuvenog evropskog hotela između dva rata, i potrčka Mustafe, dečaka koji postaje njegov najverniji prijatelj. U glavnim ulogama: Ralf Fajns, Bil Marej, Edvard Norton, Oven Vilson, Tilda Svinton, Džud Lou, Adrijen Brodi, Harvi Kajtel, Džejson Švarcman, Vilijem Defo.

HBO nam ove zime donosi ekskluzivne premijere dve nove serije iz originalne HBO produkcije: „Zajedništvo“, humorističku seriju u osam nastavaka sa Markom Duplasom, Melani Linski, Stivom Zisisom i Amandom Pit u glavnim ulogama, kao i seriju iz produkcije HBO Poljska „Čopor“, priču o stražarima na granici u poljskom mestu Beščadi, karakterističnom po specifičnim stavovima i ponašanju.

Uz nove epizode hit-serija koje se već emituju na HBO-u, kao što su „Peni Dredful“, „Rej Donovan II“, „Redakcija III“ i „Ponovo slavna“, u novim sezonama nam se vraćaju i popularne serije „Devojke“, „Muvanje“, „Idemo dalje“ i “Moderna porodica“.

Za sve ljubitelje dokumentarnog filma i dobre muzike pripremili smo posebno iznenađenje – dokumentarac u osam delova „Foo Fighters: Sonic Highways“, koji prati legendarni rok bend „Foo Fighters“ na njihovoj muzičkoj odiseji kroz osam gradova povodom 20-te godišnjice benda. U svakom gradu nastupaju sa lokalnim legendama koji su postali muzički i kulturni ambasadori tih gradova.

Pogledajte još