4 stvari o kojima niko ne govori: Svi pričaju o dijetama, ali šta posle?

Kada je reč o mršavljenju, svi se uglavnom fokusiramo na izgled, vitko telo, sticanje samopouzdanja i popravljanje zdravlja. Ushićeni idemo ka cilju da nam vaga pokaže što manju brojku i niko nije srećniji od nas kada se to i ostvari.

Međutim, postoji nekoliko stvari koje skoro obavezno dolaze uz gubitak kilograma, a koje se niko, iz različitih razloga, ne usuđuje da govori.

1. Percepcija vašeg tela neće se promeniti preko noći

Radikalna transformacija bi trebalo da pruži odličan osećaj, ali šta ako se to ne desi? Gubljenje kilograma je zapravo lakši deo, potrebno je kasnije prihvatiti samog sebe kao takvog i voditi bitku održavanja idealne težine.

2. Može se pojaviti višak kože

Ovo je tipična pojava usled gubljenja velikog broja kilograma. Dok ste bili puniji, koža se razvukla zajedno sa vašim masnim naslagama, ali kada se salo skine, koža ostaje onolika kolika je bila, postaje opuštena i visi. Na žalost, ne postoji ništa što može sprečiti nastajanje viška kože, osim da se nikada ne gojite. Ukoliko je višak mali, možda se može regulisati posebnim vežbama i tretmanima, ali za drastične slučajeve jedino rešenje je estetska korekcija.

3. Neizbežne promene

Kada promenite navike, menja vam se i život, pa tako i neke veze. Ako ste prešli na zdravu ishranu, sigurno ćete želeti da prestanete da gledate tu seriju u kojoj ste uživali zajedno sa prijateljicom i gomilom grickalica. Takođe, ako ste počeli svakodnevno da pripremate samo povrće, vaš partner može pomisliti da mu tajno sugerišete da i on treba da napravi radikalnu promenu, kao i da niste zadovoljni njegovim izgledom. Popričajte sa bliskim ljudima, objasnite da nije problem u njima, već je za vas najbolje da iskorenite određene navike.

(old_image)


4. Nova garderoba prilično košta

Kako se približavate željenom broju na vagi, primetićete da imate sve manje stvari koje možete da obučete. Ostaće vam nekoliko majica, koje će sada moći da vrše posao spavaćice, ali farmerke, košulje, pantalone, suknje i majice bez elastina moraćete da zamenite novim. Ako ne želite da negde usput ostanete bez njih. Možda je najbolje rešenje da prvo kupite jedne farmerice i majicu koje će vam služiti kao motivacija, pa ćete i kada smršate imati šta da obučete, a da vam kućni budžet ne bi praktično nestao, kupujte svakog meseca po jedan komad garderobe koji vam je sada taman.

Nadlanu / izvor: stil.kurir

Pogledajte još