ZABORAVITE NA DIJETE: Ovih 8 namirnica jedu mršavi ljudi!

Grčki jogurt – prijatelj zdravlja

Bezmasni grčki jogurt prijatelj je vitke linije. Izrazito je hranjiv, ukusan i raznovrstan.

Bademi kao savršena grickalica

Bademi drže sigurnu drugu poziciju na spomenutoj top-listi namirnica. Umesto keksića, uz kafu ili čaj radije gricnite šaku badema.

Avokado – hranjivi afrodizijak

O energetskoj i nutritivnoj vrednosti avokada svedočili su još pripadnici drevnog plemena Maja, smatrajući ga kraljevskim voćem čudotvornih moći. Avokado reguliše cirkulaciju i probavu, bogat je mineralima i vitaminima, a poznat je i kao moćan afrodizijak.

Losos – zdrava doza proteina

Losos je jedan od odličnih dodataka zdravoj ishrani, posebno ukoliko nastojite da povećate i unos proteina u svoj organizam. Omega-3 masne kiseline kojima obiluje, podstiču rad mozga i boljeg pamćenja, a ima čak i svojstva antidepresiva.

Mršavite uz - slatki krompir

Nepravedno je na lošem glasu, slatki krompir (batat) zapravo je jako hranjiva namirnica i mnogo je zdraviji I ima manje ugljenih hidrata od običnog krompira.

Užitak i zdravlje u kockici tamne čokolade

Mnogi ne mogu zamisliti život bez čokolade. Kad kažemo – tamna čokolada, onda mislimo na onu čiji sastav čini najmanje 50 posto kakaa. Crna čokolada sadrži moćne antioksidanse (flavonoide) i mnoge minerale (magnezijum, fosfor, kalij, bakar, željezo).

Jaje snagu daje

Dugo su jaja bila na listi neželjenih namirnica jer se povezivalo sa srčanim bolestima i visokom nivoom holesterola u krvi.

Stručnjaci su nedavno potvrdili istinitost one stare uzrečice “svako jutro jedno jaje organizmu snagu daje”.

Lekovita borovnica

Osobe vitke linije od bobičastog voća najviše vole – borovnicu koja ima izrazito lekovita svojstva. Te ukusne tamne bobice poboljšavaju vid i rad mozga, a blagotvorno deluju kod oboljenja jetre. Poznato je kako sok od borovnice dezinfikuje mokraćni kanal.

Izvor: zadovoljna.hr

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.