SMRT MANEKENKE U HAJATU: Otkriveno ko je Ivani davao anestetik!

Ivana Bakić Bodrožić (31), koja je u četvrtak pronađena mrtva u sobi 326 u beogradskom hotelu „Hajat“, anestetik propofol, koji je za nju bio koban, nabavljala je kod svoje dugogodišnje drugarice Sofije, inače medicinske sestre na Vojnomedicinskoj akademiji.

- Medicinska sestra, za koju se sumnja da je Ivu snabdevala anestetikom propofolom, zapravo je njena dugogodišnja prijateljica Sofija. Iako propofola nema u slobodnoj prodaji, te ga je nemoguće kupiti i na recept, Sofija je supstancu koja je Ivu koštala života nabavljala na VMA, gde radi kao medicinska sestra i prodavala ga nesrećnoj devojci - kaže izvor Kurira iz istrage i dodaje da se sumnja da je ista osoba Ivi stavila braunilu koja joj je bila u ruci.

Otisci prstiju

- Otisci su uzeti sa šprica i čekaju se rezultati. Tek tada moći će preciznije da se kaže da li je smrt devojke nesrećan slučaj ili ubistvo. Zasad se istraga vodi kao da je reč o zločinu, iako u sobi nije bilo tragova obijanja niti borbe. Proverava se sve - objašnjava sagovornik.

Interesantno je da je braunila koja je zatečena u Ivaninoj veni bila obmotana i pričvršćena zavojem. Tog dana ona je najverovatnije od Sofije nabavila pet ampula propofola, od kojih su dve bile iskorišćene, a tri uredno složene u kutiju.

Lekovi protiv bolova

U njenoj tašni pronađene su i tablete „ketonal forte“, koje se koriste protiv bolova, a pored njenog tela policija je zatekla još jedan špric pun bele tečnosti, za koji se pretpostavlja da je propofol.

Iz Policijse uprave za Beograd je rečeno da su preuzeti svi video-zapisi s kamera hotela „Hajat“ i da je u toku njihova analiza.

- Obavljeno je više informativnih razgovora, a u toku daljeg rada obaviće se razgovori sa svim osobama koje su bile u kontaktu sa žrtvom, uključujući i bližu rodbinu. Takođe će biti obavljene sve kriminalističko-tehničke, DNK, hemijske i toksikološke analize - navode u beogradskoj policiji.

Ivana Bakić Bodrožić u trenutku kad ju je sobarica zatekla mrtvu, bila je obučena samo u veš i spavaćicu.

- Ležala je pored kreveta, na desnom boku. TV je bio uključen, a krevet je bio razmešten jer je očigledno prethodno ležala u njemu.

Izvor: Kurir

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.