Pokušao samoubistvo: Paravinja progutao tri žileta

Dragan Paravinja (45), kome se na Županijskom sudu u Šibeniku ponavlja suđenje za pokušaj silovanja i teško ubistvo maloletne autostoperke Antonije Bilić iz jun 2011. godine, ponovno je u bolnici, javlja 24sata.hr.

Već duže vreme odbija zatvorsku hranu i hrani se samo keksom i konzervama tunjevine iz zatvorske kantine, a sad je meni obogatio sa malo gvožđa - žiletima. U utorak se žalio se na bolove u želucu. Odveden je u bolnicu, gde iz prvog pokušaja nisu ustanovili o čemu se radi. Uveče su ga doveli ponovo i rendgenskim pregledom je ustanovljeno da je progutao žilete.

Paravinja je progutao metalne britvice sa tri plastična brijača koje je kupio u kantini. Radi se o malim sečivima, tako da one nisu izazvale štetu na njegovom probavnom traktu, ali mu je zbog odbijanja hrane ukupno zdravstveno stanje jako loše.

I predostrožnosti je hospitalizovan u bolnici za osobe lišene slobode u Zagrebu.

Podsetimo, maloletna Antonija Bilić viđena je poslednji put 7. juna 2011. godine kada na Čikolskom mostu ušla u kamion Dragana Paravinje. On je uhapšen u BiH 25. juna 2011. godine, a mesec dana kasnije izručen Hrvatskoj i od tada je u šibenskom zatvoru.

Veće županijskog suda u Šibeniku ga je 19. oktobra 2012. godina proglasilo krivim za pokušaj silovanja i teško ubistvo Antonije Bilić, kao i pokušaj silovanja Omišanke M. D. Osuđen je na maksimalnu zatvorsku kaznu od 40 godina. Tek nakon suđenja kraj odmorišta Modruš u Lici pronađeno je telo. U aprilu je Vrhovni sud ukinuo presudu i 3. jula je započelo ponovljeno suđenje.

Nadlanu / izvor: Novosti

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.