Sin Olje Bećković o nesreći na Adi Huji: Vozio je brzo, molili smo ga da uspori!

Luka Višnjić (22) dao je izjavu o nesreći na Adi Huji u Višem tužilaštvu. Višnjić je, prema nezvaničnim informacijama, ispričao kako je uspeo da se spase iz automobila u kojem je 22. novembra nastradalo troje njegovih prijatelja Anastasija Stajić (16), Nemanja Antić (18) i Miloš Janković (20) koji je bio zatvoren u gepeku.

- Dušan Jovanović je brzo vozio BMW. Sećam se da smo mu govorili da uspori. Sledeće što pamtim je da smo preleteli bedem i upali u Dunav. Voda je brzo prodirala u automobil i nastala je panika. Ja sam sedeo pozadi i nikako nisam mogao da izađem. Počeo sam rukom da udaram staklo, uspeo sam da ga razbijem i da izađem iz kola - rekao je Luka Višnjić na saslušanju u Višem tužilaštvu.

Osim Luke Višnjića, kome je u nesreći teško povređena desna ruka, na kojoj i dalje nosi gips, živote su spasili i vozač automobila koji je u pritvoru Dušan Jovanović (19), kao i Milica Jokić (18). Luka Višnjić je došao sa petnaestak minuta zakašnjenja i nije želeo da daje bilo kakve izjave.

Međutim, prema nezvaničniom informacijama,tokom sat vremena, koliko se zadržao na saslušanju, detaljno je opisao kobnu noć.

- Kada sam polomio staklo i isplivao iz automobila na površinu Dunava, nisam znao gde se nalazim niti šta je sa ostalima iz automobila. Ljudi koji su se okupili na obali dozivali su nas i usmeravali kuda da plivamo. Ja sam bio povređen i nisam mogao sam. Neko od njih ušao je u vodu i izvukao me napolje ispričao je navodno sin Olje Bećković.

On je potvrdio i da je nesrećni Miloš Janković sam odlučio da se iz kafića u kojem su sedeli pre nego što su krenuli na Adu Huju preveze u gepeku.

- Svi smo sedeli zajedno u jednom kafiću. Pili smo, ja sam popio četiri čašice rakije od maline rekao je sin Olje Bećković i potvrdio da su svi putnici bili lepo raspoloženi.

Na kraju saslušanja on je kazao i da ne želi da tereti Dušana Jovanovića.

- Ne pridružujem se krivićnom gonjenju niti ističem imovinski zahtev izjavio je navodno Luka Višnjić.

Izvor: Kurir


Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.