Turnir na Banjici odličan test za novu sezonu

BEOGRAD, 7. oktobra 2009. (Beta) - Trener vaterpolista Partizana Igor Milanović rekao je da predstojeći turnir na Banjici predstavlja prvu i veoma dobru probu pred početak regionalne Interlige i takmičenja u Evroligi.

Srpski klub narednog vikenda biće domaćin turnira "Partizanove legende", na kojem će učestvovati i grčki Olimpijakos, mađarski Vašaš i italijanski Pro Reko.

"Zadovoljan sam što ćemo imati provere sa jakim protivnicima. Sada smo na okupu nešto više od mesec dana i ovo je prva provera u kojoj ćemo moći da sagledamo neke svoje nedostatke", rekao je Milanović na konferenciji za novinare na bazenu na Banjici.

"Na ovom turniru nećemo imati rezultatski imperativ, ali ćemo u svakom meču ići na pobedu. Probaćemo nekoliko varijanti u odbrani i napravićemo neke rotacije u napadu", dodao je on.

Milanović je ocenio i da je dobro što će Partizan ove sezone igrati u regionalnoj ligi sa mađarskim, rumunskim i slovačkim klubovima, jer ekipa samo kroz jake utakmice može da se kvalitetno pripremi i zabeleži dobar rezultat u Evroligi.

"Neprirodno je da ekipa sa visokim ambicijama godišnje odigra samo pet do šest jakih utakmica i to u Evropi. Moj prethodnik Dejan Uvodičić je zbog toga, praktično, radio 'na slepo' i zato smo prethodnih godina u Evroligi ispadali od Mladosti i Juga", naveo je on.

Direktor Partizana Darko Udovičić rekao je da će predstojeći turnir na Banjici okupiti najbolje ekipe u Evropi.

"Ekipe kao što su Olimpijakos, Pro Reko i Vašaš biraju na kojim turnirima će da učestvuju", rekao je Udovičić i dodao da očekuje još bolju posetu nego prošle godine.

Upitan da li će se Partizanu finansijski isplatiti igranje u regionalnoj ligi, Udovičić je kazao:

"Očekujem da bude teško u prvoj sezoni, ali i da ćemo dobrim rezultatima predstaviti na najbolji način. Liga je zamišljena tako da sama sebe 'pokrije', a na nama je da iskoristimo priliku i privučemo sponzore", zaključio je on.

Turnir "Partizanove legende" počinje u petak, a u prvom kolu sastaju se Pro Reko-Olimpijakos (18.15) i Partizan-Vašaš (20).

U drugom kolu u subotu igraju Partizan-Pro Reko (19) i Vašaš-Olimpijakos (20.30), a u poslednjem kolu u nedelju sastaju se Pro Reko-Vašaš (10.15) i Partizan-Olimpijakos (12).

Cene dnevnih kompleta ulaznica su 200 i 400 dinara.

Pogledajte još