Uhapšen Srbin u Španiji: Sa 7 kg čistog kokaina krenuo na Ibicu

Treće odeljenje suda u Alikanteu na teret mu je stavilo krivična dela "zločin protiv javnog zdravlja" i "posedovanje lažnih dokumenata". Kako prenose mediji na Iberijskom poluostrvu, on je u maju ove godine uhvaćen u luci Denija sa sedam kilograma čistog kokaina.

Španska policija je Vladimira zaustavila 27. maja na obali, u luci, dok se spremao da se ukrca na trajekt za Ibicu. U rutinskoj kontroli primetili su da se "čudno ponaša", pa je nakon provere ubrzo i sam priznao da vozi automobil koji nije njegovo vlasništvo i da ima lažni pasoš. S obzirom na te neobične okolnosti, pripadnici granične policije su odlučili da detaljno provere vozilo.

- Tada je pronađeno lažno dno na komandnoj tabli, u kojoj je bilo 14 paketa kokaina od po pola kilograma. Vladimir M. je u jednom trenutku pokušao da pobegne, ali je brzo uhapšen. Ova količina droge na crnom tržištu premašila bi cenu od 266.000 evra - prenose španski mediji.

Sredinom novembra španske vlasti su pred istražnog sudiju na ostrvu Las Palmas izvele Nikolu Jevremovića (26), Srbina koji je uhapšen sa skoro tonom kokaina na jedrilici, 370 kilometara južno od ostrva Gran Kanarija. On je uhapšen sa još dvojicom Ukrajinaca koji su se nalazili na jedrenjaku "Liberti bel". Prilikom pretresa jahte, dužine 18 metara, u unutrašnjosti broda otkriveno je 950 kilograma kokaina.

Paketi
Kokain, koji je prenosio Jevremović, bio je zapakovan u pakete težine od 30 do 32 kilograma. Španske vlasti pretpostavljaju da je droga bila namenjena tržištu Evrope, a da je trebalo da u nju uđe preko obale Španije.

Izvor: Blic

Pogledajte još