Horor u Baru: Ubio komšiju, pa popio otvor za bube i zapucao na policiju

Nikezić je u subotu nešto pre četiri sata popio otrovnu tečnost i opalio jedan metak iz puške, što je bio signal policiji da razbije vrata i upadne u potkrovlje gdje ga je zatekla na podu. Starac je ispio sredstvo za zaštitu bilja od štetočina. On je nakon toga hitno prebačen u podgorički Klinički centar gde se lekari bore za njegov život.

Dok je razgovarao s policajcima koji su ga skoro 12 sati nagovarali da se preda, Nikezić je u jednom trenutku kroz prozor potkrovlja glasno doviknuo, tako da su ga čuli i ljudi koji su išli na saučešće kod Skurića, da je hteo Adema da ubije još prošlog petka, ali da to nije uradio jer je padala kiša.

Očevici
Meštani Velike Gorane tvrde da je Adžija Nikezić više puta glasno razgovarao sa policajcima koji su ga nagovarali da se preda, što je on stalno odbijao. Dok su na saučešće u kuću Skurića dolazili brojni Mrkojevići, sa svih strana, on je u tim razgovorima pominjao da se ovo moralo desiti i da se neće predati sve do sedam sati ujutro.

Skurić je, nakon obdukcije u Podgorici, sahranjen u subotu po podne na groblju u Velikoj Gorani. Ostavio je iza sebe suprugu, tri ćerke i unučad.

Komšije i prijatelji još su u neverici zbog ove tragedije. Nikezić i Skurić su u Mrkojevićima važili za uzorne domaćine koji su deci i porodici gradili budućnost isključivo svojim radom. Živeli su jedan preko puta drugog, na oko 150 metara razdaljine, a njihova imanja delio je samo seoski asfaltni put. Nikezićev sin oženio se Skurićevom ćerkom. Međutim, poslednjih godina, iako su njih dvojica i dalje govorili, izgleda da nije bilo sve u redu, odnosno da je Nikezić, iz razloga koji nikome još nije dokučiv, skovao plan da ubije prijatelja.
Mesto ubistva u Gorani: Meštani ne pamte da se ovde nekada desila slična tragedija

Policija sumnja da je za ubistvo Nikezić, mada nije lovac, nabavio lovačku pušku koju je držao u garaži pored puta, ispred dvorišta svoje kuće, i da ju je upravo sa tog mesta potegao kada se u petak po podne vraćao iz seoske džamije. On i Skurić su išli zajedno jedno vreme, da bi se onda rastali jer je Adžija požurio da uzme pušku kojom je ubio Adema kada je naišao, nekoliko minuta kasnije. Od tog momenta, Adžija se zaključao u potkrovlje svoje kuće ispred koje su odmah došli policajci, kao i pregovarači iz Podgorice.

Prekinuo komunikaciju Prema informacijama „Blica Crna Gora”, oko 3.15 časova u kući se čuo pucanj, ali je pregovarački tim policije nakon toga nastavio komunikaciju s ubicom. Međutim, Nikezić je oko 3.55 časova prekinuo komunikaciju, pa su pripadnici policije ušli u kuću. Policajci su ga zatekli u veoma lošem stanju. Pored njega je bila boca s tečnošću, pretpostavlja se da je reč o otrovu.

Zdravstvenu pomoć najpre mu je pružila ekipa Hitne pomoći koja je bila na licu mesta i prebacila ga u bolnicu u Baru. Nakon prve ukazane pomoći, Nikezić je transportovan u Klinički centar u Podgoricu.

Podsećamo, Nikezić je nakon zločina koji je počinio odbio da razgovara i sa članovima svoje porodice, ali i sa policijom, preteći da će se ubiti ako bilo ko pokuša da uđe u potkrovlje. Poručio je svima da ne želi da mu bilo ko priđe.

Meštani Mrkojevića bili su u šoku. Nesu želeli da za novine govore o Nikezićima i Skurićima i njihovim odnosima. Samo su odmahivali glavom i ponavljali: „Ovo je tragedija“.

- Jednostavno, nisu se trpeli. Ovo je velika tragedija. Ovo nije trebalo i nije smelo da se desi – kazali su neki od meštana koji su se okupili ispred kuća Skurića i Nikezića.
Dvorišta ubice i žrtve deli samo ulica. I dok su Skurići u noći između petka i subote primali saučešće, a iz njihovog doma odjekivao plač i jauci, kuća Nikezića bila je opkoljena policijom i specijalcima.

Mrkojevići su tradicionalno miran kraj i svi ponavljaju da ne pamte da se ovde ikada desila slična tragedija.

MRKOJEVIĆI: Policija je nakon zločina blokirala sve prilaze selu

Policija je prekjuče nakon zločina blokirala sve prilaze selu, ali je posle nekoliko sati dozvoljen saobraćaj, jer su Skurići primali saučešće. Skoro svi meštani okupili su se ispred njihove kuće, a nepregledna kolona automobila bila je parkirana niz seoski put.

Nadlanu / izvor: Blic

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.