Priča koja je potresla svet: Odbila terapiju kako bi spasila dete!

Kvi Juanjuan iz Džengdžoua, glavnog grada provincije Henan, umrla je tačno 100 dana nakon što je rodila sina Nianiana.

Kvi, koja je bila domaćica u emisiji koja se bavila šahom na nacionalnoj Džengdžou televiziji, saznala je da je trudna u martu. Međutim njenu sreću preseklo je saznanje da pati od poslednje faze malignog tumora.

Kako bi sprečila da na njenu nerođenu bebu utiče hemioterapija, Kvi je prekinula lečenje što je omogućilo raku da se proširi.

Kada se njeno stanje pogoršalo u septembru, primljena je u bolnicu a njen sin Niannian je rođen carskim rezom.

Kvi se potom podvrgla operaciji odstranjivanja malignog tumora, ali je bilo prekasno za nju. Iako je 20 dana primala hemioterapiju, njene šanse za oporavak su bile veoma loše. Savetovali su joj da se vrati kući i preostalo vreme brine o sinu.

Umrla je 12. decembra nakon što je zajedno sa porodicom proslavila 100 dana od rođenja njenog sina, tradicije koja se praktikuje u svim kineskim familijama.

Priča o njenom nesebičnom činu bila je glavna tema miliona ljudi a više od 10 miliona korisnika Weibo društvene mreže, pandanu Fejsbuku, odali su počast ovoj mladoj i hrabroj ženi.

"Nakon venčanja, njena najveća želja bila je da postane majka", rekao je nen muž Žang.

"Odabrala je da spase naše dete, shvatajući da ne može baš sve u životu da bude savršeno. Rekla je da nikada nije zažalila zbog ove odluke", dodao je on.

"Nadam se da će svi koji nas podržavaju poželeti da se nasmeju životu, kao što je Kvi to radila", poželeo je udovac.

Sa druge strane, među hiljadama komentara na ovu životni priču bilo je i mnogo onih koji nisu opravdavali njen čin.

"Ne mislim da je dobro odustati tako od života, čak i kada znam da je majčinska ljubav najveća. Nije lepa stvar ako je dete rođeno i nikada neće zapamtiti majčinsku brigu", samo je jedan od mnoštva ovakvih komentara.

Nadlanu / izvor: B92

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.