Neke nove žene, a stare priče

Neobavezna večernja šetnja i rekreativan razgovor... “Znaš, žene su se pretvorile u čudovišta, mada to njih na kraju najviše košta”, reče mi drugar, vidno revoltiran, na večitu temu muško-ženskog nerazumevanja. “Često se i pređete”, dodade ironično. “Kao ova iz priče, recimo.” 

- Restoran visoke klase, sve odiše glamurom i elegancijom, i ambijent, i gosti, i osoblje. Iz jednog ugla dopiru nežne note sa klavira, osoblje nenametljivo prati svaki mig svojih cenjenih gostiju, čiji je svaki zahtev za njih vrhunska zapovest. 

Ulazi gospodin, čest i vrlo uvažen gost, i upućuje se na svoje omiljeno mesto. Osmotri ceo restoran i u neposrednoj blizini ugleda prelepu ženu, samu za stolom. Pozva konobara i zamoli ga da prelepoj dami odnese bocu najboljeg i, naravno, najskupljeg vina sa vinske karte restorana. Ukoliko ona prihvati njegov ljubazni gest, mislio je, ovo veče se može pretvoriti u vrlo zanimljivo i obećavajuće druženje. 

Konobar odnese vino za susedni sto i reče: ”Ovo je ljubazan gest kojim vas pozdravlja gospodin za onim stolom”, i pokaza na njega.
Dama uputi pogled s visine na vino pa na gospodina, hladno zatraži od konobara papir i olovku, napisa poruku i predade je konobaru, koji je odmah prosledi primaocu. Na ceduljici je pisalo: 
- Da bih ja prihvatila vino koje ste mi Vi ljubazno poslali, trebalo bi da u garaži imate “mercedes”, u banci milion dolara i u pantalonama dvadeset centimetara! 

Pročitavši poruku, gospodin odluči da odgovori te se lati papira i olovke i predade ljubaznom konobaru poruku za prelepu damu. Na njegovoj cedulji je stajalo:
- Da bih ispunio Vaš ljubazni zahtev mogao bih, možda, prodati svoj “ferari modena”, pa čak i “rols-rojs”, tako da mi u garaži ostane samo “mercedes 600SEL”. Takođe, mogao bih investirati ili pak donirati 19 od 20 miliona dolara sa svog bankarskog računa. Ali, moram vam priznati da ni za šta na svetu, pa čak ni za tako lepu i privlačnu ženu kao što ste Vi, ne bih odrezao 5 centimera onoga što imam u pantalonama!!! Budite tako ljubazni i vratite mi moje vino! 

Nakon ove prepiske, veče se nastavi svojim tokom...

“I meni su užasne takve žene”, nadovezah se na njegovu prvu rečenicu, “ali gospodin je super!” Prasnuli smo u nenadan, oslobađajući smeh.

 I tako je i jedno naše veče otišlo svojim tokom. 

U večnost... 


J.V.

Pogledajte još