Avram Grant ponovo u Portsmutu

PORTSMUT, 7. oktobra 2009. (Beta-AP) - Bivši trener Čelsija Avram Grant imenovan je za direktora za fudbalska pitanja u engleskom premijerligašu Portsmutu.

Grant se tako vratio u Portsmut posle tri godine, jer je od 2006. do 2007. godine bio na funkciji tehničkog direktora kluba.

On je taj posao obavljao samo godinu dana, pošto je u julu 2007. postavljen za tehničkog direktora Čelsija.

Posle samo dva meseca, Grant je imenovan za trenera londonske ekipe i na klupi Čelsija zamenio je Žozea Murinja. On je predvodio ekipu do finala Lige šampiona 2008. godine, kada je Čelsi posle izvođenja jedanaesteraca izgubio od Mančester junajteda sa 5:6.

Krajem maja 2008. godine čelnici ekipe sa "Stamford bridža" raskinuli su ugovor sa izraelskim stručnjakom.

U saopštenju Portsmuta navodi se da će 54-godišnji Grant od ponedeljka početi da radi, a prvi zadatak je da, zajedno sa trenerom Polom Hartom, izbavi klub iz zone ispadanja.

Portsmut je poslednji na premijerligaškoj tabeli sa samo tri boda iz sedam utakmica. Klub je u utorak preuzeo biznismen iz Saudijske Arabije Ali Al-Faraj, nakon što je kupio 90 odsto deonica kluba.

Grant je, pored Čelsija, u karijeri trenirao izraelske klubove Hapoel Petah Tikva, Hapoel iz Haife, Makabi iz Tel Aviva i Makabi iz Haife, dok je od 2002. do 2006. godine bio selektor nacionalnog tima.

Pogledajte još