STRAVIČNO PRIZNANJE: Zadavila sam bebu rukama zbog bede!

Foto ilustracija: yayimages

Želela sam da se oslobodim deteta zbog očajne materijalne situacije. Čim sam se porodila, zadavila sam je i bacila u poljski WC, rekla je I. O. (37) iz Preljine kod Čačka, koja je osumnjičena za čedomorstvo.

I. O. je juče saslušana u policiji, nakon čega je puštena jer joj je kao olakšavajuća okolnost uzeta smanjena uračunljivost prilikom porođaja.

Krila da je trudna

- Ona stanuje u daljem komšiluku porodice Simićević. U trenutku kad je policija stigla pred njenu kuću, nije bila pri sebi. Rekla je da je deteta želela da se oslobodi zbog bede, zbog veoma loše materijalne situacije. Priznala je da je dete odmah po rođenju udavila rukama. Čula je bebin plač, ali je ubrzo usmrtila dete - kaže Kurirov izvor iz istrage.

Interesantno je to što većina meštana iz sela nije primetila da je osumnjičena bila pred porođajem.

- Uvek je nosila široku garderobu, a poslednjih meseci trudnoće, kako je rekla, skoro nije ni izlazila iz kuće. Jedno vreme je čak i od muža krila da je trudna. Navodno, on nije znao da je na ovako brutalan način ostao bez deteta - kaže naš sagovornik.

Komšije u šoku

Stojna Simićević (59), u čijem je poljskom toaletu pronađeno mrtvo novorođenče, juče je zaplakala i ni reč nije rekla kad je čula ko je osumnjičen za čedomortsvo. Njen sin Duško (25) takođe je bio u šoku jer je reč o njihovoj komšinici.

- Zatečeni smo, ovako nešto nismo očekivali, niti je ko slutio da je ona trudna. Doduše, nismo je ni viđali poslednjih meseci. Ne znamo je kao takvu, ali znamo da njena porodica veoma teško živi i da je ona često išla u nadnicu - kaže Duško Simićević, mlađi sin.

Radomir Simićević
SLIKA DETETA PROGANJAĆE ME DOK SAM ŽIV

Radomir Simićević, koji je u ponedeljak pronašao leš bebe u svom toaletu, i dalje ne može da se smiri.
- Verujte, nisam više isti čovek. Šokiran sam. Svi smo na sedativima, ta će me slika progoniti dok sam živ. Ne znam kako ćemo ovo preživeti. Po ceo dan se pitam zašto se nije normalno porodila, pa ostavila dete - kaže očajni Radomir.

Izvoor: kurir

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.