POTRAGA ZA NINOM ŽIVKOVIĆ: Loše ocene je "oterale" od kuće?

Policija treći dan zaredom traga za Ninom Živković (14) iz beogradskog naselja Resnik, kojoj se od ponedeljka gubi svaki trag. Prema prvim, nezvaničnim rezultatima istrage, sve ukazuje na to "da je devojčica pobegla od kuće zbog nekoliko loših ocena koje je, navodno, dobila pred polugodište"! Osim garderobe, koju je imala na sebi - maslinastozelene kožne jakne, crnih helanki i čizama, Nina je, kako nezvanično saznajemo, odnela i "izvesnu sumu novca - nekoliko stotina evra"?!

Devojčica je poslednji put viđena u ponedeljak, u ranim popodnevnim satima, na Slaviji, a kako je saopštio MUP, sa sobom je imala školsku torbu. U potragu za tinejdžerkom, čiji je nestanak istog dana policiji prijavila njena starija sestra Jana, dali su se i porodica, rođaci, drugovi iz škole, građani...

Za to vreme u kući u Resniku, u Ulici Stanislava Vinavera, u kojoj ova četrnaestogodišnjakinja živi sa majkom Mirom i sestrom Janom - očaj. Nina, njihova mezimica, ne javlja se na mobilni telefon. To dodatno stvara strah kod njenih najbližih, koji je uporno zovu, u nadi da će im se ipak javiti.

- Ništa nas ne pitajte, očajni smo - kaže za "Novosti" Jana. - Otkako Nine nema, niti jedemo niti spavamo. Pratimo uputstva policije, verujemo da će je oni pronaći. Samo želimo da nam se Nina vrati živa i zdrava i da se ova agonija završi.

Jana kaže i da danonoćno prate sve informacije koje se pojavljuju na društvenim mrežama, sve u nadi da će im, možda, i one pomoći u pronalaženju Nine.

- Ne znam šta bih rekla, osim da sam zahvalna svima koji žele da nam pomognu. Ipak, svašta se piše i postavlja na "Fejsbuk", počev od toga da je Nina viđena sa starijim gospodinom u Zemunu, potom kod Partizanovog stadiona... Da ne govorim o tome da je objavljivano i to da je, navodno, nađena njena maska od mobilnog telefona, do toga da je pronađen deo njenog veštačkog nokta.

Ipak, ona moli građane, ako zaista uoče devojčicu, da to jave najbližoj policijskoj stanici ili porodici.

Nina Živković ide u osmi razred OŠ "Kosta Abrašević" u Resniku. Cele prošle nedelje nije dolazila u školu, ali je dolazila kući. Prema rečima Vesne Šunjevarić, direktorke škole, koja je svojevremeno bila i Ninina učiteljica, devojčica je školskim drugovima rekla da je izostala sa nastave jer je bolesna. Navodno, zbog bolesti je išla i kod lekara, i obećala da će o izostancima doneti u školu lekarsko opravdanje. Poznato je da je Nina, tih dana, uredno odlazila iz kuće i vraćala se nazad, u određeno vreme, navodno posle završenih časova. Ona, međutim, uopšte nije dolazila na nastavu, a gde je provodila vreme pokazaće istraga.

U OŠ "Kosta Abrašević" decidirano tvrde da Nina nikada nije bila problematično dete, naprotiv. Kažu da je bila kulturna devojčica i primeran đak. Da li se i šta kod nje promenilo, niko ne može da objasni.

ŠKOLSKI DRUGOVI

NININI školski drugovi o njoj imaju samo reči hvale. Neki tvrde da Nina nije bila loš đak, ali da jeste malo "popustila" u školi. Ipak, ne veruje niko od njih da je to razlog njenog odlaska od kuće. Ima i onih koji pričaju da se Nina zaljubila i da je, posle raskida sa tim dečkom, "pukla". I konačno, najviše je onih koji kažu da sve ovo uopšte ne liči na Ninu, koja je oduvek mrzela devojčice koje probleme rešavaju odlaskom od kuće.

Izvor: novosti.rs

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.