Dobio otkaz, a onda mu je sinula genijalna ideja: Čeka u redu i to dobro naplaćuje

Giovanni Cafaro iz Milana ostao je bez posla i dobro plaćene pozicije. Nakon neuspelih pokušaja pronalaska novog posla i uzaludnog slanja stotina biografija na brojne adrese, došao je na genijalnu ideju. Bit će čovek koji čeka u redovima, a to će naravno, dobro i naplatiti. Potražnja je uveliko ispunila njegova očekivanja.

Umoran od čekanja posla, umoran od slanja biografija i umoran od pustih obećanja ovaj Italijan je odlučio čekati u redu. Naravno, ne besplatno.

Naplaćujem 10 evra po satu. Izdajem čak i fiskalni račun, a posla je sve više”, rekao je 42-godišnji Giovanni Cafaro, inače diplomirani komunikolog koji je svoje financijsko stanje odlučio popraviti neobičnom idejom. I zasad mu ide više nego dobro.

Nakon što je 12 godina radio kao direktor marketinga u jednoj fabrici tekstila i dobio otkaz, ali uprkos svim svojim naporima, trudu i iskustvu, novu ponudu koja bi ga zadovoljila nije pronašao te je bio prisiljen smisliti nešto svoje. I – uspelo mu je.

Spasonosna ideja

Jednog dana, dok sam čekao u redu kako bih obavio neku administrativnu obavezu, sinula mi je spasonosna ideja”, ispričao je Cafaro.

Marketing je odradio sam, napravio je letke i podelio ih po ulicama Milana.

Dostupan je od ponedjeljka do nedelje, i danju i noću, a sebe predstavlja kao “ozbiljnog, organizovanog, strpljivog i ljubaznog profesionalca”.

Potražnja sve veća

Osim što čeka u redu, svoje je usluge i proširio pa tako za svoje klijente obavlja kupovinu, ispunjava formulare ili ih vozi autom gde treba.

Ponuda je sve više i dolaze iz ostalih gradova, pa razmišlja o osnivanju vlastite agencije za čekanje u redu i slične usluge.

korisno.net

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.