Seksi izgled uz pomoć malih trikova u šminkanju

BESPREKORAN TEN

Ako nemate čist ten, onda se potrudite da sve nepravilnosti dobro sakrijete, jer je čista i ujednačena koža lica presudna za dobar izgled. Zato je bitno da na bubuljice, fleke, ožiljke i podočnjake prvo nanesite korektor.

Većina žena izgleda atraktivnije s preplanulom kožom, što se takođe može postići šminkom, ali ne tamnim puderom ni jakim rumenilom. Na lice nanesite tanak sloj tečnog pudera u nijansi vaše kože kako biste ujednačili ten, dok ćete efekat preplanulosti najbolje postići bronzerima.

SAVET: Ako se dvoumite između bronzera sa bakarnim i zlatnim odsjajem, poslušajte savet profesionalnih šminkera koji tvrde da ženama sa svetlijim tenom odgovaraju bakarni, a onima s tamnijim zlatni tonovi šminke.

MAČKAST POGLED

Mačkaste oči sa dugim i gustim trepavicama i besprekorno oblikovane obrve sigurno će doprineti vašem zavodljivom izgledu i prodornom pogledu koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Pobrinite se da u neseseru imate oštar crni krejon, uvijač za trepavice i svežu crnu maskaru kako bi efekat koji želite bio osiguran.

Crnim krejonom iscrtajte liniju uz trepavice gornjeg kapka, počevši od unutrašnjeg ugla, gde će linija biti najtanja pa sve deblja ka spoljašnjem uglu oka. Ako želite da boja bude intenzivnija, pokvasite vrh krejona. Liniju iscrtajte i unutar donjeg kapka, tako da se obe linije na spoljašnjem uglu oka prirodno spajaju i par milimetara zajedno izvijaju ka krajevima obrva.

SAVET: Maskara čini čuda za trepavice dokle god je pravilno i precizno nanesena, bez grudvica i slepljenih dlačica. Da bi izgledale što gušće i duže, prvo koristite uvijač za trepavice, sačekajte da se podloga nanesena oko očiju dobro osuši kako biste izbegli preslikavanje, pa tek onda nanesite prvi sloj maskare. Vodite računa da sve dlačice budu pokrivene maskarom, od korena do vrha, pa i one najsitnije u uglovima očiju. Potom namažite i drugi sloj maskare koji čini da trepavice izgledaju gušće. Za kraj, kroz trepavice prođite češljićem kako biste razdvojili ulepljene dlačice i skinuli grudvice.

NEODOLJIVE USNE

Ako prirodno nemate puna usta poput Anđeline Džoli, koja godinama važi za najseksepilniju ženu sveta, preskočite hirurške zahvate i ubrizgavanje silikona. Postoji mnogo jeftinijih i praktičnijih načina da uz pomoć šminke postignete ovaj efekat.

Suve i ispucale usne nisu privlačne, zato ih pre šminkanja namažite hranljivim balzamom za usne. Najpre sačekajte da upije, a zatim konture usana pažljivo iscrtajte olovkom nijanse što približnije boji vaših usana. Ako linija nije precizna, nemojte misliti da to niko neće da primeti. Pažljivo je izbrišite i počnite ponovo. Kada završite, obojite usne unutar linije karminom iste nijanse, nikako previše svetle ili tamne boje. Zatim nanesite i sjaj za usne. Pri izboru sjaja za usne takođe se držite prirodne nijanse, mada i bezbojni sjaj odlično izgleda. Zapamtite da sjaj za usne nije postojan, pa je potrebno da ga nosite sa sobom i povremeno dodajete na usne.

SAVET: Trik koji usne čini još punijim veoma je jednostavan. Na samu sredinu donje usne treba da nanesete malo bele ili krem senke za oči i protrljate usne da ne bude previše upadljiva, već da se blago razlije.

pozdravsuncu

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.