STIGLA ZIMA: Sneg na Zlatiboru, u Sjenici i na Kopaoniku

Slaba kiša trenutno pada u Loznici, Sremskoj Mitrovici, Valjevu, Beogradu, Kragujevcu, Velikom Gradištu, Kraljevu, Kuršumliji, Kruševcu i Ćupriji, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Sneg je na Crnom Vrhu visok šest centimetara.

Najhladnije je na Kopaoniku, gde su u sedam časova izmerena minus četiri stepena i na Crnom Vrhu, gde je temperatura vazduha iznosila minus tri stepena.

Na Zlatiboru su izmerena minus dva, a u Sjenici i Dimitrovgradu minus jedan stepen.

Najtoplije je u Negotinu, gde je izmereno šest i Somboru, gde je temperatura vazduha iznosila pet stepeni.

Na Paliću, u Novom Sadu, Zrenjaninu, Banatskom Karlovcu i Nišu izmerena su četiri, a u Kikindi, Velikom Gradištu, Kuršumliji, Kruševcu, Chupriji i Leskovcu tri stepena.

U Loznici, Sremskoj Mitrovici, Beogradu, Kragujevcu i Kraljevu izmerena su dva, Valjevu, Smederevskoj Palanci i Požegi jedan, a u Zaječaru i Vranju nula stepeni.

Ne krećite bez zimskih guma na put

Javno preduzeće "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, da voze oprezno i pažljivo, saopštilo je danas to preduzeće.

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice, pa se apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji.

Kolovozi su vlažni i bez snega na autoputevima Feketić - Novi Sad - most Beška, petlja Beška - Novi Banovci, Dobanovci - Niš, Niš - granica sa BJR Makedonijom, Batrovci - Dobanovci i Beograd - Pančevo.

Izvor: Blic

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.