Stefanović: Vučiću više puta prećeno smrću

"Bilo je pokušaja ugrožavanja ne samo njegovog života, već su neki kroz kampanju hteli da postignu efekat da je dozvoljeno izreći bilo kakvu laž o premijeru, a da on ne sme ni da se brani", rekao je Stefanović za "Večernje novosti".

Prema njegovim rečima, Uprava kriminalističke policije stalno prikuplja podatke o bezbednosti predsednika Vlade.

On je kazao da Vučića kao prijatelj uvek savetuje da vodi računa o svojoj bezbednosti, ali da zna da premijer ne voli obezbeđenje i ne želi da prihvati veće mere bezbednosti.

"Premijera Vučića obezbeđuje Vojska Srbije a ne MUP, ali to ne znači da smo manje zabrinuti i da manje radimo", istakao je ministar uz ocenu da uvek postoji zabrinutost za bezbednost najznačajnijih funkcionera.

Nije razmatrana koalicija sa SDS ili LDP Stefanović je rekao i da organi SNS nisu raspravljali o eventualnoj koaliciji sa Socijaldemokratskom strankom ili Liberalno demokratskom partijom nakon rekonstrukcije Vlade Srbije. "Na organima SNS o tome do sada nismo raspravljali, već je to u domenu novinarskih spekulacija", rekao je Stefanović. Upitan da li je moguće da rekonstrukcija Vlade Srbije bude u januaru, kazao je da od brojnih obaveza ne stiže ni da razmišlja o toj ideji, i da je to pitanje isključivo u nadležnosti predsednika Vlade Aleksandra Vučića.

Upitan za istragu navodnog prisluškivanja predsednika Vlade u hotelu "Kraun plaza", Stefanović je rekao da MUP ne učestvuje direktno u istrazi tog slučaja, već to radi Bezbednosno-informativna agencija, ali da očekuje izveštaj BIA o tom slučaju.

Što se tiče pokušaja ubistva biznismena Milana Beka, ministar policije je kazao da ima pomaka i izrazio nadu da će ga uskoro obavestiti da li se istraga privodi kraju.

On je odbacio spekulacije da je Dragoslav Kosmajac, optužen za pranje novca, prodao deo imovine, naglasivši da se to može proveriti uvidom u katastar nepokretnosti i podatke Agencije za privredne registre.

Stefanović je za početak naredne godine najavio usvajanje izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja, koje su ove nedelje prosleđene "svim relevantnim institucijama".

"Mora mnogo više da se radi na edukaciji. U Srbiji je u poslednjih sedam meseci poginulo oko 100 ljudi manje nego u istom periodu prošle godine. Nismo zadovoljni, jer želimo da više ne bude stradalih na putevima", rekao je ministar.

Izvor: Večernje novosti/Mondo

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.