Trikovi u oblačenju za muškarce koje bi svaka žena trebalo da zna

1) TRIK: RAME UZA ZID
Ovim trikom proveravate da li mu je sako prevelik. Kako to da izvedete? Neka obuče jaknu ili sako, i polako se oslanja ramenom o zid. Ako se naramenica izboči još pre nego što se skroz osloni o zid, to znači da je blejzer prevelik. Potrebno je da nađete veličinu gde rame i naramenica gotovo istovremeno dodiruje zid. Što manje naramenica štrči, to bolje.

2) TRIK ZAGRLJAJEM
Ovim omogućavate da mu bude prijatno u sakou i sprečavate dugmad da pukne ili da se sako rašije. Ovo se odnosi na jakne, košulje, sakoe, itd. Kada obuče gornji deo i treba da se pravi kao da će da vas zagrli. Ako vam delujete kao da će sako da vam pukne po šavovima, onda nije dobar izbor.

3) TRIK SA ZGRČENIM PRSTIMA
Zahvaljujući ovom triku, otkrićete koja je dužina sakoa najbolja za vas. Kada obuče jaknu ili sako, treba da opusti ruke pored tela i potom zgrči prste kao da se hvatate za točak. Kraj njegovog sakoa bi trebalo da dodiruje tačno mesto na kom su mu se savili prsti. Ako se sako nagnječi na tom mestu, onda je predugačak. A, ako mu fali malo da dodirne to mesto, onda je prekratak.

4) TRIK SA DVA PRSTA
Ovim trikom, koliko god to smešno zvučalo, sprečava da se "zadavi". Zakopčajte mu košulju do kraja i stavite prst ili dva između vrata i kragne. Sada postoje oprečna mišljenja: da li je dovoljno samo da mogu da stanu dva prsta ili je sve više od jednog prsta znak da je košulja prevelika. Cilj je da nemate veliku prazninu između vrata i kragne, ali i da ga ne steže previše.

Manžetne bi trebalo da vam se završavaju tamo gde vam počinje dlan.

5) TEST RUKOVANJEM
Pomoću ovog testa odabraćete sako koji neće da se „bori“ sa njim dok ga nosi. Većina sakoa i jakni imaju izuzetno veliki prostor kod rupe za ruke. Što je rupa postavljena niže, to je više moguće da će se naramenice podizati. Neka stane ispred ogledala sa jaknom na sebi i pretvara se kao da se rukuje sa nekim. Ako se naramenica podigne i štrči, možda bi trebalo da mu nađete neki drugi sako sa više postavljenim rupama za ruke.

KOŠULJA

Kragna bi trebalo samo da dodiruje vaš vrat, a ne da ga steže
Manžetne bi trebalo da se završavaju tamo gde počinje dlan.
Šav na ramenu bi trebalo da prati ramenu kost.
Rukavi ne bi trebalo da budu toliko uski da se providi ruka, ali ne bi ni trebalo da vise.
Kada savije ruke iza glave ili kada se sagne, košulja ne bi trebalo da ispada iz pantalona.
Ne bi trebalo da ima previše materijala u predelu grudi i struka.

PANTALONE

Pantalone ne bi trebalo da stoje na kukovima samo uz pomoć kaiša.
Nogavice ne bi trebalo da stoje usko uz nogu, ali ne bi trebalo ni da vise. Najbolje bi bilo da budu uz nogu, ali bez stezanja iste.
Kada obuje cipele, pantalone ne bi trebalo da prave više od jednog prevoja na dnu.
Izbegavajte pantalone sa šavovima sa prednje strane.

SAKO

Sako bi trebalo da prekriva zadnjicu. Neki smatraju da bi dužina sakoa trebalo da se poklapa sa zglobovima ruku kada su ispružene pored tela.
Drugo dugme odozdo bi trebalo da bude tik iznad pupka (nikad ispod)
Dužina rukava sakoa nikada ne bi trebalo da prelazi početak dlana.
Kada je zakopčan, sako ne bi trebalo da se zateže previše u grudima.
Šav sakoa na ramenima bi trebalo da se poklapa sa ivicom vašeg ramena. Trebalo bi se minimalno bora na tom mestu, jer rukav mora da bude gladak u predelu ramena.
Oko 2 cm od kragne košulje bi trebalo da počne kragna sakoa.
Rupe za ruke bi trebalo da budu postavljene dovoljno visoko.

zena.blic.rs

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.