Vučić za CNN: Najverovatnije ću izgubiti sledeće izbore

- Nisam uzeo ovaj mandat da čekam sledeće izbore i pobedim svoje političke protivnike. Znam šta će se desiti na sledećim izborima. Najverovatnije ću izgubiti sledeće izbore kao i mnogi drugi koji su pokušali reforme - rekao je Vučić u intervjuu CNN-u koji je večeras prenela televizija N1.

Vučić je rekao da nije njegov posao da "prodaje gluposti i laži", već da sprovodi reforme za dobrobit naroda.

- Činjenica je da ceo svet, Evropska unija, Međunarodni monetarni fond, Svetska banka, Evropska banka za obnovu i razvoj priznaju da Srbija sprovodi mnogo reformi i čak govore - ne ja, nego oni - da srpski narod može biti veoma ponosan na sebe i svoje vođstvo - rekao je Vučić.

On je rekao da je zadovoljan onim što je Vlada dosad postigla, ali da se reforme moraju sprovoditi dalje, ističući pravosuđe za koje je ocenio da je neefikasno.

- Nema problema s političkom voljom. Nema zaštićenih osoba, zaštićenih tajkuna, zaštićenih političara", rekao je Vučić i dodao da se mora promeniti stanje u pravosuđu gde neki procesi traju godinama.

"Ne mešam se u rad medija"
Premijer Srbije izjavio je takođe da se ne meša u rad medija i da se njegova vlada ozbiljno bavi pitanjem slobode medija. On je na pitanje o komentarisanju rada medija rekao da mu je to najlakše pripisati kada ne postoje drugi argumenti protiv njega.

"Ne radim to (mešanje u rad medija) i ne plašim se konkurencije, ali mi je lako to pripisati. Bio sam ministar informisanja pre 15 godina, najgluplji na svetu. I lako mi je to pripisati", rekao je Vučić.

On je rekao da Srbija usvojila tri nova zakona o medijima koje je odobrila ne samo Evropska komisija, već i Venecijanska komsija.

"Prvo, učinili smo veoma važan korak: tri zakona o medijma. Drugo, ja sam najkritikovanija osoba u ovoj državi, što je dobro. Pogledate današnje novine. Na naslovnim stranama, na tri četvrtine i četiri petine njih smo kitikovani ja ili moja vlada na dobar način. I sviđa mi se to", rekao je Vučić.

Izvor: Blic

Pogledajte još