8 trikova da se odmorite nakon naporne nedelje

1) DIŠITE
Zastanite na sekund, zažmurite i dišite duboko. Tako ćete se smiri i prestati da razmišljate o svemu i svačemu.

2) AKO NE STIGNETE DA OBAVITE NEŠTO, ZAPITAJTE SE DA LI JE UOPŠTE POTREBNO DA TO URADITE
Ako nešto niste stigli da uradite, to znači da vam je to najmanje bitno i često zapravo ni ne morate da obavite to. Iskoristite to vreme da uživate u nečemu što volite.

3) KREĆITE SE

Nemojte previše vremena da provodite sedeći. Na svakih sat vremena ustanite, protegnite se, prošetajte. Osećaćete se mnogo bolje.

4) ZAVRŠITE SASTANAK RANIJE

Kadgod ste umorni, a možete nešto da završite ranije, uradite to. Bolje da ne radite nešto ako ne možete to da obavite na pravi način, potpuno koncentrisano.

5) OBAVITE BAR DVA DOBRA DELA

Uradite nešto dobro ne očekujući korist ili pohvalu, nego zato što želite. Darežljivost je dobra i za nas. Ako nešto lepo uradimo za druge i sami ćemo se osećati dobro.

6) URADITE NEŠTO LEPO ZA SEBE

To ne mora da bude ništa veliko. Ponekad su ljudi srećni ako legnu sat vremena ranije nego inače i pročitaju koju stranicu knjige pred spavanje.

7) SMEJTE SE

Uvek tražite razlog za smeh. Šalite se, gledajte smešne snimke na kompjuteru, iskoristite svaki slobodan momenat da se usrećite.

8) SAGLEDAJTE STVAR IZ DRUGOG UGLA

Kada se nađete u stresnoj situaciji, zapitajte se kako bi neko drugi, neko sa strane, gledao na nju. Ponekad se nerviramo bez potrebe – misleći da se desilo nešto što se desilo samo u našoj glavi.

Nadlanu / izvor: Kurir

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.