UŽIVALI STE U PRAZNIČNIM OBROCIMA, ali sada ne znate kako da skinete praznične kilograme?

1. Izbacite grickalice - Ovo podrazumeva da u svom toplom domu – nikada - nemate keks, čips, kikiriki i druge poslastice.

2. Nemojte istovremeno jesti i gledati televiziju ili čitati

3. Kad ste gladni popijte malo vode, jer je moguće da ste zapravo žedni

4. Ne morate pojesti sve iz tanjira - Naučite se da bacite višak hrane koliko god da je ukusna ili je ostavite za sledeći obrok, ali ne i za užinu i grickanje.

5. Ne jedite hranu u kojoj zaista ne uživate


6. Uživajte u svakom zalogaju
- Ukoliko volite hranu, zbog čega ne uživate u njenom ukusu koliko god je moguće? Ne samo što ćete duže uživati u božanstvenim ukusima, već će vam duže žvakanje smanjiti rizik od stomačnih problema.

7. Zaboravite na kalorične napitke
- Ovo pravilo ne važi samo za voćni sok ili mleko za doručak. Takođe, topli napici i napici sobne temperature su mnogo ukusniji od hladnih, zbog toga ne dodajte led u njih.

8. Ne odustajte od dijete ako ste jednom pokleknuli

9. Naseckajte hranu - Tako možete smanjiti količinu hrane koju pojedete i prevariti vlastiti mozak da jedete više – sve samo uz pomoć hrane koja je sitnije naseckana.

10. Nemojte jesti između obroka
- Ovo uključuje i zdravu hranu poput voća i sokova. Naravno da su i voće i sokovi veoma zdravi i korisni, ali da biste održali liniju, oni i nisu toliko dobri jer samo dodaju kalorije. Umesto toga, popijte neko od pića koja nemaju kalorija ili šolju čaja.

11. Naručite dečji meni
- Ako baš dobijete neodoljivu želju za brzom hranom, kojoj se nikako ne možete odupreti – onda barem odaberite manje porcije.

12. Udahnite vanilu
- Dobro je poznato da različite arome i mirisi imaju veliki uticaj na ljudski mozak, a miris vanile može pomoći u sprečavanju želje za slatkim.

13. Pojedite vruću supu
- Jedna šoljica vruće supe pre ručka i večere pomoći će da smanjite unos kalorija.

14. Ljuto za doručak
- Kaže se da je doručak najvažniji obrok u danu, pa evo još jednog saveta: kad jedete ljuto za doručak, apetit će vam biti manji za ručak

15. Ječam za doručak
- Prestanite da jedete paštete ili salame na hlebu i prebacite se na ječam.

16. Jedite pre glavnog jela
- Mama je bila u pravu, jedenje pre ručka će vam zaista pokvariti apetit. Međutim, kada je u pitanju mršavljenje, to vam može ići u korist. Kao predjelo pojedite nešto malo, recimo petnaestak badema, lešnika ili malo voća, pola sata pre ručka.

Nadlanu / T.D.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.