fbpx

Zimski salon 2007

Zimski salon 2007, izložba radova Slikarsko-grafičke sekcije ULUPUDS-a (sekcija ima oko 500 članova), prva, sa dobrom idejom i istinskom potrebom da preraste u tradicionalnu bijenalnu izložbu, svečano je otvorena u sredu, 10. januara u Galeriji "Progres". Na ovogodišnjem Zimskom salonu, nakon selekcije radova, kao i primene kategorije umetnici po pozivu, učestvuju ukupno šesdesetdva umetnika, sa više od stotinu radova mnogostrukih tehnika i izraza. 

Svečanost otvaranja salona počela je kratkim, ali efektnim nastupom Svetlane Kalaba, mlade pijanistkinje, studenta na Muzičkoj akademiji Univerziteta umetnosti u Beogradu. Uvodnu reč dala je Dijana Milašinović Marić, istoričar umetnosti, koja je urednik kataloga i kustos izložbe. Predsednik odbora i selekcionog žirija izložbe, Vojislav Voja Milić, jedan od inicijatora  izložbe, pročitao je imena nagrađenih umetnika: Nagrada Zimskog salona 2007 uručena je Zorki Stevanović za sliku "Žetva", a Plakete Milani Paunović za sliku "Oljušti me" i Mariji Stojisavljević za crtež "Ptica".  Nagrade je uručila Tatjana Dejanović, predsednica ULUPUDS-a, koja je, pošto se zahvalila umetnicima, galeriji, gostima i svima koji su doprineli da do ove izložbe dođe, proglasila izložbu zvanično otvorenom.

Na nebu ULUPUDS-a sinoć se pojavila još jedna zvezda u sazvežđu tradicionalnih izložbi (Majska izložba, Izložba novoprimljenih članova, Bijenale keramike Beograd, Zlatno pero, Zlatni osmeh, Šolja beogradski krug, Mini art scena...) želimo joj dug i lep život.

Dragan Kljajić

                                

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.