Zoran Kesić: Političare doživljavam kao aktere humorističke serije

Nova 2015. sigurno neće biti tako fenomenalna kao 2016. ili, eventualno, 2017, ali opet moramo da je dočekamo. Koje su tvoje želje za Novu 2015. godinu?

– Pošto će 2015. biti godina stezanja kaiša, ja to shvatam kao da ćemo kolektivno postati mršavija nacija. Mršavija jednako zdravija, jednako zgodnija, jednako kul. Sjajno! Pošto će 2015. biti godina štednje, ja to shvatam kao da ćemo, što više iz meseca u mesec budemo uštedeli, na kraju sledeće godine postati baš onako...kako to da formulišem...pa da – bogati. Bogati jednako uspešni, jednako ostvareni, jednako srećni. Sjajno! Moje želje su dakle da uspešno stegnemo kaiš i uštedimo. I na kraju godine svi postanemo bogati i napucani.

Šta bi poželeo aktuelnim političkim superstarovima Srbije: Vulinu, Dačiću, Vučiću i, naravno, Sulejmanu Veličanstvenom?

– Ništa smešno.

Pošto iz pouzdanih izvora znamo da su u početku odnosi bili napeti, kako se ovih dana slažeš sa papagajem? Hoćete li nesuglasice ostaviti u staroj godini?

– U početku mi je bilo čudno što je i Paja tu, ali kada sam shvatio da gledaoci sa simpatijama gledaju mog Paju, opustio sam se. Uskoro se rastajemo, ali ko zna... Ako vam se svideo, možda vam opet pokažemo Paju.

Šta ćeš da radiš ako naši političari počnu da razmišljaju pre nego što izjave nešto? Imaš li neki rezervni plan? Da li si razmišljao o tome?

– Političare posmatram kao glumce. Kao junake naše humorističke serije ”24 minuta”. Mislim da bih upao u gadan trip kada bih dopustio sebi da priznam da su to pravi političari, a ne zabavljači publike.

Vreme je praznika, što znači da će biti vremena za uživanje u dobrim filmovima i dobrim knjigama. Koje su tvoje preporuke za predstojeće praznike?

– Konačno ću imati malo slobodnog vremena da pročitam gomilu stripova koje sam pazario ove godine, a čekaju na mene: Batman ”The return of Bruce Wayne”, nekoliko stripova Enki Bilala i Mebijusa, 6. deo dragog mi serijala ”Fables” i tako to. Radujem se i drugoj sezoni serije House of cards sa Kevinom Spejsijem u glavnoj ulozi. Serija govori o spletkama u vrhu Bele Kuce u Vasingtonu i beskrupuloznosti u borbi za vlast. Pitka tematika. I bliska.

Pogledajte još