Treći dan potrage: Nađeni ostaci aviona Er Azije?

Kako javljaju državni mediji u Indoneziji, trećeg dana potrage za letom QZ8501, u vodi je primećen i objekat koji podseća na ljudsko telo.

"Primetili smo desetak velikih i još mnogo malih belih objekata na površini vode, deset kilometara od mesta poslednjeg kontakta sa avionom. Ne možemo tačno da kažemo šta je u pitanju, ali se molimo da je to to", rekao je zvaničnik.

Iako nema potvrde da predmeti zaista potiču sa nestalog aviona, zvaničnici kažu da je ovo dosad najznačajnije otkriće u potrazi.

Fotograf AFP koji je bio sa spasiocima u jednom od aviona iz spasilačke misije rekao je da neki predmeti liče na pojaseve za spasavanje žute boje i čamce na naduvavanje.

Avion malezijske kompanije "Er Azija" sa 162 osobe izgubio sa radara iznad Javanskog mora u nedelju, na letu QZ8501 iz indonežanskog grada Surabaje ka Singapuru.

Komunikacija s avionom je prekinuta pošto je pilot tražio da zbog lošeg vremena i olujnih oblaka uzdigne avion, ali mu je taj zahtev odbijen zbog blizine drugog aviona.

Međunarodna operacija potrage ušla je u treći dan, a zona potrage je proširena na 13 sektora nad zemljom i vodom.

U potrazi učestvuje 30 plovila, 15 aviona i sedam helikoptera iz Indonezije, Singapura, Malezije i Australije. Očekuje se i učešće Tajlanda, dok su SAD poslale jedan vojni brod da pomogne.

Izvor: b92

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.