Ilićev brat od strica: Pre ulaska u politiku Velimir nije imao ni za benzin

On u razgovoru za “Blic” naglašava da je Velimir Ilić pre ulaska u politiku vozio rashodovanog “juga”, da je na stranačke sastanke u Beograd išao autobusom jer nije imao za benzin, a da je sada, kako i sam priznaje, ekstremno bogat čovek.

- Ne mogu da shvatim državu koja ne može da utvrdi poreklo Veljine imovine. Osim kuće i već čuvenog bazena ima desetak stanova samo u jednoj čačanskoj ulici, veliku kuću u strogom centru Čačka, apartman na Zlatiboru, dom za stare osobe u Kačulicama koji vodi njegova ćerka. Ko zna na koga se vodi ukupna njegova imovina, stanovi, firme, nekretnine - priča Strahinja Ilić, lokalni preduzetnik.

Njegov i otac Velimira Ilića su rođena braća pa tvrdi da zna i da Velimir nije nasledio dobar deo imetka.

NASLEDSTVO
-Tačno je da imam puno imovine. Moj otac je bio izuzetno bogat čovek. Deda i pradeda takođe. I ja sam u politiku ušao kao bogat čovek, nisam došao iz garsonjere - izjavio je Velimir Ilić.

- Sve što smo Velimir, ja i još dvojica braće nasledili od dede bilo je po dva hektara zemlje. Veljov otac je bio zanatlija u Fabrici reznog alata i toliko o njegovom bogatstvu - kaže naš sagovornik.

Strahinja Ilić je u Čačku poznat po nadimku Bane Svinjar, jedan je od osnivača SPO u tom gradu i dugo godina je bio politički saradnik Velimira Ilića.

Izvor: blic

Pogledajte još