Malu Elenu nije ubio brat: KO JE POVUKAO OROZ?

Rođeni brat Elene Krsmanović (8), koja je ubijena u porodičnoj kući u Resniku, najverovatnije nije povukao oroz na lovačkoj puški, kao što se do sada sumnjalo.

Naime, u Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu je rečeno da na rukama četvorogodišnjaka nisu pronađeni tragovi barutnih čestica. Takođe, kako navode iz Tužilaštva, dobijeni rezultati parafinskih rukavica nedvosmisleno ukazuju na to da takvih tragova nema ni kod ostalih ukućana, pišu Večernje novosti.

Kako je potvrđeno ovom listu, utvrđeno je da na rukama pokojne Elene, njenog oca Darka, majke Jelen, brata, dede Jove i babe Branke Crnogorac nisu pronađene čestice koje su karakteristične za ostatke posle opaljenja vatrenog oružja.

- Prema tome, data je naredba za uzimanje DNK profila i izradu DNK profila svih raspoloživih tragova pronađenih i izuzetih sa lica mesta – saopšteno je iz Tužilaštva.

Takođe, data je naredba i za uzimanje bukalnog brisa i izrada DNK profila Darka Krsmanovića i njegovog maloletnog sina radi upoređivanja. Iz ovog tužilaštva ističu da će nakon dobijenih rezultata analize DNK, koja će biti u januaru, početi sa saslušanjem svedoka, a svoje iskaze daće oni koji su se zatekli kobne večeri u domu Krsmanovića, odnosno Crnogorac u Uroševačkoj ulici u beogradskom naselju Resnik.

Reč je o Eleninoj majci Jeleni Krsmanović, baki Branki i dedi Jovi Crnogorac. Otac Darko za sada se tereti za izazivanje opšte opansosti i posle saslušanja je pušten da se brani sa slobode.

Prvi rezultati istrage ukazivali su na to da je iz čiste radoznalosti, Elenin brat prišao oružju i pritisnuo obarač. Odjeknuo je pucanj i zaostali patron iz Darkove puške pogodio je u glavu osmogodišnju Elenu, koja je na mestu ostala mrtva. U trenutku kada se dogodila tragedija, u kući osim Darka i Jove, bili su i Elenina majka Jelena i baka Branka, a mala devojčica je sahranjena u manastiru Rakovica.

Nadlanu / izvor: Kurir

Pogledajte još