Zvezde koje su nas napustile u 2014. godini

Svet je ostao šokiran kada je jedan od najvoljenijih komičara i jedan od nauspešnijih glumaca u holivudskoj istoriji, Robin Vilijams, preminuo. Bio je zvezda filmova “Aladin”, “Dobro jutro Vijetname”, “Društvo mrtvih pesnika”, “Gospođa Dautfajer”, “Kuka”, a Oskara je dobio za ulogu u filmu “Dobri Vil Hanting“.

Preminuo je i Rodžer Lojd Pak, popularni Triger iz serije “Mućke“, kao i Filip Sejmur Hofman, jedan od najcenjenijih glumaca svoje generacije. Napustio nas je i Džejms Ejveri koji je dao glas Šrederu u crtaću “Tinejdz Mutant Nindža Kornjače”, kao i muzičar Fil Everli, član grupe “The Everly Brothers”.

Sa nama više nisu ni nekadašnje dete-glumica Širli Templ, glumac i režiser Harold Ramis (“Isterivači duhova”), di-džej i producent Frenki Nakls, glumac Miki Runi, novinarka i TV prezenterka Pičes Geldof, autorka “Dnevnika Adrijana Mola” Sju Taunsend…

Preminuli su i engleski glumac Bob Hoskins (“Ko je smesti Zeki Rodžeru”, “Brazil”, “Sirene”, “Kuka”), glumac Kejsi Kasem koji je pozajmio glas Šegiju u serijalu “Skubi Du”, njegove kolege Ilaj Valah (“Sedam veličanstvenih”, “Dobar, loš, zao”, “Kum 3″), i Džejms Garner, muzičari Bobi Vomak, Tomi Ramon…

Otišla je i velika zvezda Holivuda Lorin Bekol, glumac i režiser Ričard Atenborou, komičarka Džoan Rivers, glumci Ričard Kil (Džoz iz filmova o Džejmsu Bondu), Voren Klark (“Paklena pomorandža”), kao i filmski i pozorišni režiser, producent i glumac Majk Nikols (“Ko se boji Virdžinije Vulf”, “Diplomac”, “Kvaka 22″).

Alo/Nadlanu

Pogledajte još