Stanković i Pantelić optimisti

KOVILOVO, 8. oktobra 2009. (Beta) - Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dejan Stanković veruje da je njegova ekipa dovoljno kvalitetna i iskusna da bi se izborila sa pritiskom i pobedom na subotnjoj utakmici sa Rumunijom obezbedila učešće na Svetskom prvenstvu.

"Samo treba da budemo strpljivi, čak i ako ne krene kako treba. Nije bitno kada ćemo postići gol. Verujem da smo dovoljno iskusni za to i da znamo kako se igra na rezultat", istakao je Stanković na konferenciji za novinare u Kovilovu.

Stanković je 2005. godine već bio u sličnoj situaciji, kada je reprezentacija Srbije i Crne Gore plasman na Mundijal u Nemačkoj 2006. izborila pobedivši u Beogradu Bosnu i Hercegovinu sa 1:0 u poslednjem kolu kvalifikacija.

"Ta ekipa i ova sada su potpuno drugačije. Tada smo teško postizali golove, ali bismo kasnije sve blindirali. Sada imamo mlađi tim, koji voli da se nadigrava", rekao je Stanković, koji ove sezone pruža odlične partije u Interu i često postiže golove za milanski tim.

Stanković je, ipak, naglasio da u reprezentaciji od njega ne treba očekivati toliku efikasnost, jer igra na potpuno drugoj poziciji.

"Naravno da se i u reprezentaciji neću libiti da šutnem ako dođem u priliku, ali ovde igram na sasvim drugom mestu nego u Interu. U reprezentaciji bi moje pojavljivanje u napadu samo stvaralo gužvu, moj zadatak je da dajem ravnotežu timu, da spajam odbranu i napad", ocenio je Stanković.

Kapiten "orlova" je rekao i da je siguran da će Rumuni, iako nemaju šanse da odu na Mundijal, u Beograd doći po pobedu i tri boda, kako bi i u narednim kvalifikacijama zadržali visoku poziciju na žrebu.

"Verujem, ipak, u našu pobedu i plasman na Svetsko prvenstvo, što bi već bio veliki uspeh. Sve preko bilo bi bonus", naveo je Stanković i dodao da bi u slučaju pobede nad Rumunijom i peške došao do centra grada gde bi navijači verovatno proslavljali trijumf.

Napadač Marko Pantelić potvrdio je da svi u taboru srpskog tima imaju ogromnu želju da Srbiju, prvi put kao samostalnu zemlju, dovedu do plasmana na Svetsko prvenstvo.

"Pobeda je jedino što je na pameti svima nama kojima je Srbija u srcu", rekao je Pantelić od koga deo javnosti očekuje i da prvim golom u tekućim kvalifikacijama presudi duel sa Rumunijom.

"Svi smo podređeni kolektivu. Nebitno je ko će biti junak, to je u drugom planu. Najbitnije je da pobedimo. Nama odgovara i da Rumuni sami sebi daju gol", istakao je Pantelić i dodao:

"U našoj kući, na našem terenu, mi se pitamo."

Pogledajte još