SKANDAL U KRAGUJEVCU Uzeli 18.000 pokvarenih torti s deponije i prodavali ih širom Srbije!

Kako je za "Blic" izjavio Dejan Raonić, direktor ovog preduzeća,“sve se dogodilo 24. decembra“, a otkriveno je kada su „u okolini pijace primećeni radnici „Čistoće“ koji prodaju torte po bagatelnim cenama“.

- U privatnoj firmi koja pravi torte isključivo za izvoz u Evropsku uniju se pokvario zamrzivač, i onda je inspekcija rešila da se sve te torte bace na đubrište. Na korama se pojavio tanak sloj buđi. Naređeno je da se iskopa rupa i da se sve torte zakopaju na deponiju. Ali, to se nije dogodilo, već su organizovano, radnici krenuli da ih odvoze. Na video nadzoru je zabeleženo kako se torte nose i traktorima, pa čak i pomoću službenog kamiona sa „kandžom“ koji služi za prevoz kabastog otpada. Suspendovani su svi, od šefova, pa do običnih radnika - kaže Dejan Raonić.

Torte koje su umesto u đubretu, završile su u stomacima naivnih građana. Veterinarska inspekcija je naložila da se one unište.

Kako "Blic" saznaje iz pouzdanih izvora, 13,5 tona torti je doneto na deponiju i izručeno iz hladnjače. Te torte su trebale da se odnesu u kafileriju, jer spadaju u otpad koji ima životinjsko poreklo.Nisu smele ni da se odnesu bez prisustva inspektora. Policija je za incident saznala danas, gradonačelnik sinoć, a hitno je tim povodom zasedalo i gradsko veće.

Pogledajte još