Đelić pozvao Koštunicu na sučeljavanje

BEOGRAD, 11. januara 2007. (Beta) - Kandidat za premijera Demokratske stranke (DS) Božidar Đelić pozvao je danas Vojislava Koštunicu na javno predizborno sučeljavanje o programima razvoja Srbije i planovima rada buduće vlade.

"Pozivam kandidata za premijera Demokratske stranke Srbije Vojislava Koštunicu da bilo kada i bilo gde uporedimo programe kako bi građani videli šta predlažemo za otvaranje novih radnih mesta, za poboljšanje situacije u agraru, za budućnost mladih i poboljšanje kupovne moći", rekao je Đelić u intervjuu agenciji Beta.

Đelić je naveo da bi vlada koju bi on formirao u roku od tri meseca odblokirala pregovore sa Evropskom unijom, da ima program za smanjenje stope nezaposlenosti, smanjenje inflacije i jačanje izvoza.

"U vreme sadašnje vlade pregovori s Evropskom unijom su prekinuti, stopa zaposlenosti je smanjena, Srbija i dalje ima najveću inflaciju u Evropi, a spoljnotrgovinski deficit je sedam milijardi dobara", dodao je on.

Na pitanje kako rešiti probleme vezane za saradnju sa Haškim tribunalom, Đelić je odgovorio da svi priželjkuju rešenje, a da jedino DS ima odlučnost i hrabrost da ga realizuje.

"DS ima najbolji tim, a vlada koju ću ja formirati će, za razliku od sadašnje vlade koja je podeljena po feudima i resorima, biti tim i prava reprezentacija koja igra za Srbiju", rekao je kandidat DS-a za premijera.

Prema Đelićevim rečima, DS je otvorena za saradnju sa svima koji dele njene civilizacijske vrednosti, što znači sigurno ne sa Srpskom radikalnom strankom (SRS) i Socijalistickcom partijom Srbije (SPS).

Đelić je pozvao građane da glasaju za DS jer je, kako je naveo, "to jedini siguran glasa protiv radikalskog mraka i siguran glas za evropsku Srbiju".

Đelić je obećao da će kao predsednik vlade provoditi između trećine i pola vremena na terenu - u opštinama i preduzećima po Srbiji i u posetama svim važnim svetskim centrima u kojima se odlučuje o boljem životu građana.

"Ići ću u Brisel, ali istovremeno i Frankfurt, Njujork, Moskvu, Peking i druge svetske finansijske centre. Moj je cilj da dovedem rekordan broj investicija u zemlju i to ne samo kroz privatizaciju, nego i kroz otvaranje novih preduzeća i otvaranje novih radnih mesta", rekao je on.

Pogledajte još