Za petak, 9. oktobar 2009.

BEOGRAD, 9. oktobra 2009. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja pišu o prvom teškom slučaju novog gripa u Srbiji, predstojećoj poseti ruskog predsednika Beogradu i ubistvu vlasnika kazina u hotelu "Slavija".

ALO - "Biznismen izrešetan sa 25 metaka", o ubistvu vlasnika kockarnica Branislava Šaranovića. "Svinjski grip preti da uzme prvu žrtvu", o slučaju bolesnice iz Kraljeva.

BLIC - Pod naslovom "Borba za život Kraljevčanke obolele od svinjskog gripa", list prenosi izjavu nacelnika Infektivne klinike u Kragujevcu. Uz nadnaslov "Pritisci zbog navijača Zvezde", list piše da je "Advokat pretio sudiji koji je osudio Mišića". "Ubistvo vlasnika kazina naručeno iz Crne Gore", o ubistvu u Beogradu.

BORBA - List se bavi ekonomskom situacijom u Srbiji pod naslovom "Na svakih proizvedenih 100, Srbija potroši 122 evra, Svetska banka razočarana". O reakcijama na kaznu izrečenu za pretnje novinaru Milošu Vasiću i lideru Socijaldemokratske unije Žarku Koraću pod naslovom "Presuda Vučiniću skandalozna, trebalo da dobije maksimalnu kaznu". "Herta Miler dobitnica Nobela za književnost", o dodeli prestižne nagrade.

VEČERNJE NOVOSTI - Pod naslovom "Utirem put za konačnu pobedu", list prenosi intervju s liderom Srpske napredne stranke Tomislavom Nikolićem. "Milione nema ko da troši", list piše da Srbija ne koristi novac Svetske banke. "Rafali u kralja kazina", o ubistvu vlasnika kockarnica Branislava Šaranovića.

GLAS JAVNOSTI - List piše da je opozicija oštro reagovala na izjavu predsednika Srbije pod naslovom "Ljuti na Tadića". "Oslobodioci ne smeju biti zaboravljeni", o inicijativi za vraćanje imena ruskih generala ulicama u Beogradu.

DANAS - Visoki predstavnik EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Havijer Solana u autorskom tekstu povodom 10 godina te politike za list ocenjuje "Položili smo ispit na Balkanu". List saznaje da "Zakon o Vojvodini još nije dogovoren". O situaciji u Italiji list piše "Moguća ustavna kriza".

KURIR - "Jelašić popustio", o odluci Narodne banke Srbije da smanji referentnu kamatnu stopu na hartije od vrednosti. List prenosi ocene premijera Republike Srpske Milorada Dodika uoči sastanka lidera osam političkih stranaka u bazi NATO-a u Butmiru, pod naslovom "Samo Srpska".

POLITIKA - "Sto truba za Medvedeva", ruski predsednik trebalo bi da održi govor u Sava centru tokom predstojeće posete Beogradu. "EK: Srbija napredovala u procesu evrointegracija", o izveštaju Evropske komisije. "Izrešetan bivši vlasnik beogradskog kazina 'Slavija'".

PREŠ - "Žena iz Kraljeva umire od virusa svinjskog gripa!", list piše da je u kragujevačkom kliničkom centru zabeležen prvi tezak slučaj tog gripa. O tragediji u Valjevu gde je u bolnici umrla petogodišnja devojčica: "Doktori ubili malu Teodoru!". "Crnogorska mafija ubija po Beogradu!", o ubistvu na Dedinju.

PRIVREDNI PREGLED - O najavljenim izmenama Zakona o platnom prometu "Država podstiče opštu likvidnost". "Inflacija oko osam odsto", prenosi list ocenu guvernera Narodne banke Srbije.

Pogledajte još