Umro Velja ribar - najhumaniji alas iz Novog Sada

"Najpre sam na kameničkoj obali izvukao sedmoro. Nešto kasnije ponovo je puklo i tada sam video da na novosadskoj strani ima dvoje ljudi i uspeo sam i njih da izvučem", prisećao se Velja svog podviga.

Život je proveo pored reke i nije samo tog aprilskog dana spasavao ljude iz Dunava. Ovaj heroj za svoje delo nikada od države nije nagrađen i tek je pre nekoliko godina dobio posao u JKP "Čistoća" nakon pisanja medija i insistiranja javnosti.

Deset godina je slušao obećanja vlasti da će mu pomoći da pronađe posao, jer od ribarenja nije mogao da izdržava porodicu, a čamac kojim je spasavao ljude iz Dunava u međuvremenu je ukraden. Na inicijativu Novosađana zaposlen je u servisu gradske "Čistoće", a šta je prava nagrada za njegovo humano delo poslušajte u prilogu koji je sa Veljom ribarom 021 snimio pre nekoliko godina.

Velja ribar će biti sahranjen danas u 15 časova u Sremskoj Kamenici. Iza sebe je ostavio ženu, dve ćerke i sina, objavio je portal "021."

Povodom smrti ovog humanog čoveka, gradonačelnik Miloš Vučević je u čitulji napisao: "Poslednji pozdrav najhumanijem alasu našeg grada".

021 / Mondo

Pogledajte još