UPOZORENJE: Muškarci koji objavljuju puno selfija su psihopate!

Postalo je službeno - muškarci koji imaju puno "selfi" fotografija su čudni, a najgori su oni koji za "selfije" koriste filtere na Instagramu.

Naime, istraživanje Univerzirera u Ohaju pokazalo je da je kod muškaraca koji objavljuju mnogo 'selfi' fotografija verovatnije psihopatsko ponašanje.

Kod osoba koje za svoje selfije koriste i filtere, prema ovom istraživanju, prisutan je veći nivo nedruštvenog ponašanja poput narcisoizma i opsesije sopstvenom pojavom. Psiholozi sa univerziteta u Ohaju sproveli su istraživanje na 800 muškaraca u dobi od 18 do 40 godina, to jest, na njihovim navikama s objavom fotografija na društvenim mrežama.
Foto Profimedia Foto Profimedia

Ispitanici su morali da rešavaju testove kojim se ispitivala njihova sujeta, a morali su i da podele informaciju da li sređuju i doteruju svoje fotografije filterima..

"Ne iznenađuje da su muškarci koji objavljuju puno selfija i troše puno vremena na njihovu obradu više narcisoidni, ali ovo je prvi put da je to potvrđeno istraživanjem", izjavila je docent na Univerzitetu Ohajo Džesi Foks koja je vodila istraživanje.

"Još zanimljivije otkriće je da je kod takvih osoba prisutnije asocijalno i psihopatsko ponašanje kao i da su skloniji samo-objektivizaciji. Mnogi misle da muškarci niti ne rade takve stvari, ali definitivno rade", rekla je Foks.

Dodala je da psihopatiju karakteriše impulsivnost. "Oni će okinuti fotografije i odmah ih objaviti jer žele da se vide", zaključila je Foks.

Nadlanu / izvor: kurir

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.