Rano je za priču o tituli

BEOGRAD, 8. oktobra 2009. (Beta) - Predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Vladan Lukić istakao je da je zadovoljan onim što je njegova ekipa pružila u dosadašnjem toku sezone, ali i da je još rano za priču o osvajanju titule.

"Jeste da smo mi sada u dobroj poziciji pred nastavak sezone, ali odigrana je tek četvrtina prvenstva... A mene zanima samo svaka sledeća utakmica. Ako u svaki naredni meč uđemo maksimalno ozbiljni, rezultati će biti dostupni", rekao je Lukić novinarima.

"Raduje me i što se vidi vizija ekipe, nesporan kvalitet, koji ima mane, ali i prostor za nadogradnju. Naši rezultati za mene i nisu iznenađenje, ali znam da u taj kvalitet treba da uverimo i one koji nisu toliko upoznati sa dešavanjima u klubu", dodao je.

Crveno-beli su posle sedam kola u Jelen Superligi Srbije prvi na tabeli sa četiri boda više od drugoplasiranog Partizana, branioca duple krune.

"Najbitnije je što nije bilo prevelikih oscilacija. Bilo je boljih i loših partija, ali ne i velikih oscilacija. Dobro smo počeli i zato i jesmo tu gde smo, ne zato što su drugi klubovi u tragičnim situacijama", ocenio je Lukić.

Predsednik Zvezde je priznao da postoji žal zbog avgustovskog ispadanja iz Lige Evrope, ali je istakao da je i u tom takmičenju video korisne stvari.

"Na šest utakmica u Evropi ostvarili smo četiri pobede, bili izuzetno efikasni, samo u Beogradu postigli 11 golova. Opet, sada posle eliminacije možemo da trezveno razmislimo, da shvatimo gde smo trenutno", rekao je Lukić.

"Činjenica je da mi je žao zbog te rane eliminacije, pre svega zbog navijača, koji su nam pružali sjajnu podršku i koji su zaslužili još neku jaku, evropsku utakmicu. A igračima bi sigurno mnogo značilo to iskustvo", dodao je.

Lukić je naveo i da je zadovoljan i radom uprave, pred kojom je težak zadatak da funkcioniše u teškim finansijskim uslovima, s obzirom da je u vreme svetske ekonomske krize nasledila dug od više od 20 miliona evra.

"Ide nam dobro, ali pustite nas da u miru radimo na projektima koji su dobri za Crvenu zvezdu. A kada ih i realizujemo sigurno ćete znati za to", naglasio je Lukić.

Pogledajte još