Optužen Dušan Jovanović, vozaču “bmw” preti 12 godina zatvora!

Poginuli su Nemanja Antić (18), Anastasija Stajić (16) i Miloš Janković (20)

VIŠE tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Dušana Jovanovića (19), odgovornog za smrt Nemanje Antića (18), Anastasije Stajić (16) i Miloša Jankovića (20) na Adi Huji 22. novembra prošle godine. On se tereti za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, jer je vozio bez dozvole, preko ograničenja brzine i u alkoholisanom stanju. Ako bude proglašen krivim, preti mu maksimalna kazna zatvora do 12 godina.

Dušan Jovanović je izazvao saobraćajnu nesreću dok je bio za volanom svog BMV. Brzinom od oko 110 kilometara na sat sleteo je sa šetališta na Adi Huji pravo u Dunav. Pored troje poginulih, povređeni su i Milica Jokić (18) i Luka Višnjić (18), dok je Jovanović ostao neozleđen. Optuženi je na saslušanju u potpunosti priznao krivicu i rekao da se iskreno kaje.

- Žao mi je zbog svega što se dogodilo i ne znam kako ću da živim sa tim - rekao je Jovanović, koji je pokušao i samoubistvo, zbog čega se nalazi pod pojačanim nadzorom.

Pred Novu godinu saslušani su i preživeli putnici Luka Višnjić i Milica Jokić. Oni se nisu pridružili krivičnom gonjenju Jovanovića, kao ni porodica nastradalog Miloša Jankovića. Kako nezvanično saznajemo, porodica jednog od ostalih dvoje poginulih putnika ipak se priključila krivičnom gonjenju optuženog Dušana.

Izvor: novosti.rs

Pogledajte još