Nekome tabu, neki ga obožavaju: Mitovi o analnom seksu koje morate da razbijete!

Mit prvi – užasno je bolno

Analni seks nije nužno bolan, iako može biti. Najčešće je bolan jer se praktikuje na pogrešan način. Mnoge ga žene smatraju izuzetno ugodnim, a neke čak doživljavaju i orgazme. Bitno je samo da krenete polako, da se potpuno opustite i da koristite dovoljno lubrikanta. Krenite prvo s prstom ili nekom igračkom i uskoro ćete zaboraviti na sve nelagodnosti.

Mit drugi - ako je bolelo jednom, boleće uvek

Apsolutna neistina. Ako ste jednom imali loše, bolno iskustvo, razlog je verovato to što se niste pridržavali gore spomenutih pravila, ali to svakako ne znači da će vam biti bolno svaki put. Želite li ponovno da pokušate, isprobajte to kada budete apsolutno opušteni, a vaš partner neka vam istovremeno stimuliše klitoris. Na taj način, osećaj uživanja apsolutno će nadvladati sve ostale.

Mit treći - samo k***e praktikuju analni seks

Verovatno ste čuli kako samo nevaljale devojkeili one jako perverzne žele analni seks. Istina je da mnogo normalnih, občnih žena uživa u njemu.

Mit četvrti - analni seks će vam spasiti seksualni život

Mnogi koji su nezadovoljni seksualnim životom sa svojim stalnim partnerima na analni seks gledaju kao na neki seksualni sveti gral koji će ih spasiti svih nedaća, dosade i nezadovoljstva u seksualnom životu. Nikakav seks vam neće pomoći ako postoje problemi u vezi- to je istina.

Mit peti - učinite li to, on vas više neće poštovati

Dakle, on je dobio šta je hteo i sad više ne želi da ima ništa više s vama. Događa se, ali to nema nikakve veze s analnim seksom. To je samo stvar kretena s kojim ste se spetljali i koji vas nije vredan.

Mit šesti - povredićeš se

Povrede su uvek moguće ako se nešto radi na pogrešan način. I prilikom vaginalnog seksa može doći do povreda ako niste dovoljno vlažni i ne koristite lubrikant. Samo budite nežni i koristite dovoljno lubrikanta i sve će biti u redu.

Mit sedmi - ne treba vam kondom za analini seks

Zatrudneti ne možete, ali itekako možete pokupiti neku polno prenosivu bolest ili u najboljem slučaju ešerihiju koja može dovesti do infekcije mokraćnih kanala. Ukratko, kondom ne samo da je poželjan, nego je obvezan.

Mit osmi - kada jednom to uradite on će hteti samo analno

To bi bilo kao da kažete da kada mu jednom pružite oralni seks, on će želeti samo oral.Svaki seksualni čin pruža drugačije iskustvo i zadovoljstvo i iako frajeri analni seks obožavaju zbog intenzivnijeg osećaja, i dalje vole vaginalni seks kao i pre.

Mit deveti - prljav je!

Ovo je definitivno jedan on najraširenijih, ali i najpogrešnijih mitova. Činjenica je anus i donji dio rektuma ne sadrže toliko “otpada” koliko se smatra. To ne znači da analni seks treba da usledi kad god vam padne na pamet, bez ikakvih priprema. Postoje sapuni za analnu higijenu i poželjno je da ih upotrebite pre seksa, kao i da izbegavate vaginalni seks odmah nakon analnog (osim ako naravno, ne promenite kondom). Temeljno se operite, koristite kondom i lubrikant i nećete imati nikakve brige!

Izvor:Cosmopolitan.hr


Pogledajte još