Vrlo je jednostavno: Recept za srećan brak krije se… Ne biste verovali gde!

Zato su stručnjaci složni u tvrdnji da je ključ srećnog braka zdrav, uzbudljiv i redovan seksualan život. Nažalost, upravo seks u mnogim vezama prvi strada, i to usled svakodnevnih problema. Mnogi parovi čine gotovo identične greške kada je reč o seksu u braku.

Lenjost i pasivnost

Kada se muškarci i žene žale na svoju drugu polovinu, obično pritužbe idu na račun pasivnosti. Nemojte samo da ležite i čekate da druga strana sve odradi. Za tango je, kao što znate, potrebno dvoje. Svako voli aktivnog ljubavnika. Svojim umećem i aktivnošću pridonesite nezaboravnom seksu.

Uvek isto

Rutina je dobra samo u smislu redovnog seksa. Međutim, kada je reč o seksualnom učinku, bežite od rutine. Rutinski seks je dosadan i predvidiv. Kako biste vatru uvek držali na pravoj temperaturi, pribegavajte novitetima.

Poređenja s bivšima

Nemojte da donosite probleme u brak. Drugim rečima, nemojte da pominjete ni dobra, ali ni loša iskustva u seksu s prethodnim ljubavnicima. Usredsredite se na aktuelnog ljubavnika i uživajte u njemu. Svaka osoba je jedinstvena i nema sumnje da i uz ovog ljubavnika možete da uživate, ali i naučite neke nove stvari, piše “tportal.hr”.

Samo ćutite

Problem je to što žene u braku uglavnom ne govore ono što žele u seksu, a bez toga muškarci ne mogu da znaju šta zapravo žele. Recite jasno šta želite u seksu, a šta ne. Seks je oblik komunikacije. Obe strane bi trebalo da uživaju, pa je dobro da znaju da kažu ono što žele, ali i ono što ne žele. Možda će vam na početku to biti malo neprijatno, ali s vremenom će postati lakše. Nagrada? Više ćete uživati i vi, ali i on.

Neprivlačan veš

Posle nekog vremena, parovi prestanu da se zavode i u krevet odlaze u velikim i udobnim pidžamama. Više se ne posmatraju kao seksepilne osobe… Vratite strast u vezu i pomoću donjeg veša. Nabacite na sebe nešto seksi i seksualna dinamika će odmah da se promeni.

Nema više zavođenja

Mnogi parovi priznaju da je iz njihovog braka zavođenje potpuno iščezlo. Sećate se kako ste se zavodili na početku veze? Nema razloga da tako ne nastavite. Budući da ste zajedno, stvari mogu da budu začinjenije. Na primer, pre nego što dođete kući, započnite igru seksi porukama putem imejla ili mobilnog. Takođe, možete da ga podsetite ako ste se dogovorili za sastanak i u nekoliko reči objasniti šta ga čeka.

Izvor: Alo

Pogledajte još