Dokumentarni film o bendu R.E.M. u sredu na MTV kanalu

0

Davnog 5. aprila 1980. grupa prijatelja, Bill Berry, Peter Buck, Mike Mills i Michael Stipe, zajedno su po prvi put zasvirali na rođendanskoj žurki. Bend koji su tada formirali menjao je istoriju rok muzike, sve dok se nisu raspali posle tačno 31 godine karijere i 15 objavljenih albuma.

MTV vam u sredu u 21:50 premijerno predstavlja jednočasovni dokumentarac „R.E.M. by MTV“. U ovoj emisiji čućete priču o ovom legendarnom sastavu ispričanu od strane članova benda, videćete ekskluzivne snimke sa nastupa, intervjua koje je R.E.M. dao MTV kanalima širom sveta u prethodne tri decenije – od početaka, preko „Losing My Religion“ faze, do konačnog raspada 2011. Do sada nikad viđeni i nikada emitovani snimci čine da „R.E.M. by MTV“ pruže neverovatan uvid bogatu istoriju i karijeru sastava koji je na jedinstven način definisao celu jednu generaciju umetnika i fanova.

R.E.M su nastali u univerzitetskom gradu Atens u državi Džordžija davne 1980. godine. Tokom prvih šest godina oni su gradili kultni status među ljubiteljima alternativne muzike. Sa petim albumom „Document“ iz 1987. napravili su pravu prekretnicu zahvaljujući nekoliko izuzetno popularnih i komercijalno uspešnih hitova, među kojima su „The One I Love“ i „It's The End Of The World As We Know It“. Najveći uspeh R.E.M. su ostvarili u prvoj polovini 90-ih, kada su im za samo tri godine, od 1991. do '94. albumi „Out Of Time“, „Automatic For The People“ i „Monster“, svi prodati u milionima primeraka i doneli slavu širom planete.

Kako je izgledalo neverovatno putovanje jednih od najvećih bendova sveta, pogledajte u sredu u 21:50 u dokumentarcu „R.E.M. by MTV“.

Foto: Screenshot

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.