UZBUNA U VAŠINGTONU: Evakuisan metro, jedna osoba poginula!

Najmanje jedna osoba je nastradala, a na desetine je povređeno kada se pojavio dim u metrou u Vašingtonu, zbog čega je evakuisano na stotine putnika sa stanice podzemne železnice Lanfan Plaza, saopštili su zvaničnici.

Incident se dogodio u popodnevnom špicu u 3.30 sati po lokalnom vremenu, preneo je AP. Portparolka vatrogasne službe Karolin Lorin potvrdila je da je u nesreći nastradala jedna osoba, ali nije želela da iznese druge detalje i dodala da je u toku istraga o incidentu.

Prema rečima portparolke vašingtonske bolnice Medstar So Jang Pak, 18 osoba je prebačeno u tu bolnicu, uglavnom zbog udisanja dima, od kojih je 11 pušteno kući nalkon što im je ukazana pomoć.Ona je navela da je sedam osoba zadržano u bolnici, od kojih je jedna u kritičnom stanju, a jedna ima ozbiljne povrede.

Portparol Vašingtonske univerzitetske bolnice Džordž Vašington Met Brok je izjavio da je u toj bolnici zbrinuto 34 osoba čije stanje je različito, većina zbog udisanja dima.Kako su izvestili “Vašington post” i TV mreža ABC 7, lekari Univerzitetske bolnice Hauard ukazali su pomoć oko 40 ljudi. Za sada se ne zna kako se pojavio dim u metrou.

Telegraf/Nadlanu

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.